Gafă uriașă în Parlament: "Președintele Angliei a venit în vizită"

Raluca Surdu
Raluca Surdu

Parlamentul României a fost, miercuri, scena unor momente jenante pentru puținii deputați veniți la muncă. Vizita oficială efectuată de către președintele Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, John Bercow, i-a pus în dificultate pe membrii legislativului.

[caption id="attachment_323201" align="alignleft" width="310"] foto: Raluca Surdu[/caption]

Aceștia habar nu aveau cine le este oaspete. Mai mult, înaintea discursului, unii s-au dat în stambă spunând că îl vor asculta pe... preşedintele Angliei, ţară ce nu a fost niciodată republică şi care este condusă de un monarh, respectiv de regina Elisabeta a II-a.

“Îl avem oaspete, pe..., am uitat! A nu, pe preşedintele Angliei”, a spus tânăra penelistă Raluca Surdu, potrivit libertatea.ro. Când a realizat că a comis o gafă, ea le-a precizat ziariştilor că data viitoare, când aleşii vor mai avea oaspeţi de seamă, se va informa corect. Alţi deputați români au confundat cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit, pe cea a Comunelor cu cea a Lorzilor, iar mulți nu aveau habar cum îl cheamă pe oaspetele lor.

În 2005, Elena Udrea a făcut o gafă similară. Ea nu a ştiut la vremea respectivă că Norvegia nu era membră UE şi că nu avea preşedinte, fiind monarhie constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel