GAFĂ a ministrului Mediului, Cristiana Paşca Palmer. Ce a scris în declarația de avere

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, se pare că nu cunoaște Constituția. În declaraţia de avere, dar  şi în cea de interese, publicate pe site-ul Guvernului, aceasta a scris că are domiciliul la Bruxelles.

Neregulile au fost sesizate de Cotidianul, în condiţiile în care, potrivit Constituţiei, este obligatoriu ca o persoană care ocupă o funcţie de demnitate publică să aibă domiciliul în România.

Reprezentanţii Guvernului au venit cu o explicaţie inedită în urma acestui scandal, spunând că este o gafă a ministrului, adăugând că nu este o numire neconstituţională pentru că Cristiana Paşca Palmer are în buletin domiciliul în România. La Bruxelles a locuit în ultima perioadă, unde a lucrat la Comisia Europeană.

[citeste si]

În declaraţia de avere a ministrului se mai semnalează și faptul că nu au fost enumerate şi proprietăţile soţului, un lucru ilegal, ci numai cele pe care ministrul le deţine ca titular şi conturile care le are în străinătate. În declaraţie este trecut doar salariul soţului.

Cristiana Paşca Palmer este soţia americanului Tod Palmer, ofițer superior al Armatei SUA, care deţine acum funcţia de comandor în Comandamentul NATO.

Constituţia României prevede la art. 16, al. 3, că "funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare,pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel