Gabriel Grădinescu, numit vicepreședinte al ASF

Parlament
Parlament

Gabriel Grădinescu a fost numit vicepreședinte al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, în timp ce Ioan Gheorghe Țara a fost numit membru neexecutiv.

Plenul Comun al Parlamentului i-a validat luni pe Gabriel Grădinescu ca vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru sectorul instrumentelor investiţiilor financiare şi pe Ioan Gheorghe Ţara ca membru neexecutiv al aceluiaşi Consiliu.

În cazul lui Gabriel Grădinescu au fost exprimate 197 voturi pentru şi 74 împotrivă, iar pentru Ioan Gheorghe Ţara 199 voturi 'pentru' şi 72 'împotrivă'.

Postul de vicepreşedinte a devenit vacant după ce deputatul PSD Sorin Bota, care fusese validat de Parlament în 14 noiembrie pentru această funcţie, a renunţat la aceasta o săptămână mai târziu, pe 21 noiembrie.

Avize favorabile

Gabriel Grădinescu şi Ioan Gheorghe Ţara au primit avize favorabile din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţe diferite, pentru funcţiile respective în ASF.

Locul de membru neexecutiv a devenit vacant după ce Gabriel Grădinescu a demisionat din acest post de membru neexecutiv pentru că a obţinut, pe 4 decembrie, avizul Comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru funcţia de vicepreşedinte ASF.

Pe 14 noiembrie, plenul comun al Parlamentului a validat noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Noul şef al ASF este Leonardo Badea, iar Elena Dascălu a fost validată în funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii.

Vezi și: Lovitură pregătită opoziției în Senat. Liviu Pop: Îl dăm jos

Gabriel Grădinescu, aviz favorabil pentru funcţia de vicepreşedinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel