Gabriel Grădinescu, aviz favorabil pentru funcţia de vicepreşedinte

Mihai Ciobanu / 04 dec 2018 / 11:44 Salveaza PDF Comentarii
Camera Deputaților
Descriere foto: Camera Deputaților

Gabriel Grădinescu a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu 28 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi 1 abţinere. 

Grădinescu urmează să fie validat prin vot de plenul reunit al Parlamentului pentru a ocupa această funcţie. Postul a devenit vacant, după ce deputatul PSD Sorin Bota, care fusese validat de Parlament în 14 noiembrie pentru această funcţie, a renunţat o săptămână mai târziu, pe 21 noiembrie. 

Pentru funcţia de vicepreşedinte ASF au mai candidat Vicenţiu Constantinoiu, Cătălin Mancaş, Adrian Mitroi, Cătălina Sava, Ioan Ţara, iar Mircea Oancea şi Andrei Stamatian şi-au depus dosarele, dar nu s-au prezentat la audierile din Comisiile de specialitate. Pe 14 noiembrie, plenul comun al Parlamentului a validat noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Noul şef al ASF este Leonardo Badea, iar Elena Dascălu a fost validată în funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii. În funcţia de vicepreşedinte, membru executiv, au fost validaţi atunci Marius Sorin Bota, Cristian Roşu şi Daniel Ştefan Armeanu.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24