Gabriel Grădinescu, aviz favorabil pentru funcţia de vicepreşedinte

Gabriel Grădinescu a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu 28 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi 1 abţinere. 

Grădinescu urmează să fie validat prin vot de plenul reunit al Parlamentului pentru a ocupa această funcţie. Postul a devenit vacant, după ce deputatul PSD Sorin Bota, care fusese validat de Parlament în 14 noiembrie pentru această funcţie, a renunţat o săptămână mai târziu, pe 21 noiembrie. 

Pentru funcţia de vicepreşedinte ASF au mai candidat Vicenţiu Constantinoiu, Cătălin Mancaş, Adrian Mitroi, Cătălina Sava, Ioan Ţara, iar Mircea Oancea şi Andrei Stamatian şi-au depus dosarele, dar nu s-au prezentat la audierile din Comisiile de specialitate. Pe 14 noiembrie, plenul comun al Parlamentului a validat noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Noul şef al ASF este Leonardo Badea, iar Elena Dascălu a fost validată în funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii. În funcţia de vicepreşedinte, membru executiv, au fost validaţi atunci Marius Sorin Bota, Cristian Roşu şi Daniel Ştefan Armeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel