Gérard Depardieu, o nouă convertire.  La ce religie a trecut

Gérard Depardieu
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a decis să-şi schimbe din nou religia. El s-a convertit la ortodoxie, fiind botezat ritual la catedrala rusă din Paris. Știrea a fost făcută publică de revista Valeurs actuelles.

Slujba ortodoxă în cursul căreia a fost botezat Gérard Depardieu (71 de ani) a fost condusă de mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa occidentală. Evenimentul s-a derulat în catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, lăcaş care depinde de Patriarhia de Moscova.

Potrivit martorilor, Gérard Depardieu a respectat ritul ortodox al botezului. După ce s-a lepădat de Satana – element-cheie al ceremoniei – actorul a fost dus în faţa altarului unde a fost îndelung stropit cu apă sfiinţită din cap până în picioare.

Gérard Depardieu este  şi cetăţean rus din 2013, decretul fiind semnat de Vladimir Putin, actorul stabilindu-se în Rusia.

Catolic dar nepracticant, Depardieu nu a fost niciodată botezat până acum, afirmă site-ul orthodoxie.com – actorul francez se convertise în 1967 la islam. După o perioadă aprofundează  budismul şi hinduismul, religii la care se va converti, iar după ce a trecut la  ortodoxie, actorul  plănuieşte să treacă și la iudaism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel