Furtul de bijuterii căruia i-a căzut victimă Kim Kardashian, ilustrat într-o revistă de benzi desenate

Detaliile neştiute ale jafului cu mână armată, căruia i-a căzut victimă vedeta americană Kim Kardashian în urmă cu trei ani într-un imobil de lux din centrul Parisului, sunt dezvăluite de doi reporteri francezi în revista de benzi desenate 'Les bijoux de la Kardashian', care a fost lansată vineri pe piaţă, relatează EFE.

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie, vedeta în vârstă de 35 de ani a fost tâlhărită sub ameninţarea armei într-un discret apartament hotelier de lux din Paris. Faptele au avut loc la ora 03:00 dimineaţa când cinci indivizi mascaţi au pătruns în reşedinţa pe care vedeta o închiriase pentru a asista la Săptămâna Modei de la Paris, situată în exclusivistul arondisment 8. Atacatorii au legat-o cu cătuşe pe Kim şi au încuiat-o în baie în timp ce au efectuat jaful. Câteva minute mai târziu, hoţii au plecat cu o pradă în valoare de aproape 10 milioane de euro, în mare parte bijuterii, dintre care unele împrumutate de firme de renume.

Acesta a fost cel mai mare jaf de bijuterii de la o persoană particulară produs în Franţa în ultimii 20 de ani. Cazul a fost atât de uimitor încât a suscitat atenţia a doi reporteri francezi, Julien Dumond şi Francois Vignolle, care în această carte de benzi desenate, ilustrată de Gregory Mardon, reconstituie milimetric detaliile jafului. 'Am făcut o muncă de investigaţie, am explorat traseul infractorilor şi am ajuns în locuri străbătute de ei şi am vorbit cu martori pentru ca povestea să fie prezentată cât mai realist posibil', a declarat Vignolle, agenţiei EFE. Cu ajutorul unei surse anonime, Vignolle a obţinut un video care prezenta o mică bandă de pensionari, biciclişti şi îmbrăcaţi cu veste galbene ca responsabili ai furtului de bijuterii estimate la aproape 10 milioane de euro.

Autorii acestui jaf senzaţional trăiau în suburbii, o lume sumbră, departe de lumea orbitoare a celebrităţilor. Poreclele acestor pensionari care vizitaseră puşcăria erau 'Bătrânul', 'Nas jupuit', 'Ochi albaştri' şi 'Palpitante', dintre care ultima a fost inventată de autori. Tâlharii care aveau vârste cuprinse între 50 şi 73 de ani, potrivit lui Vignolle, plănuiseră acest ultim atac înainte de a se retrage, fără să ştie măcar cine era victima. Ştiau doar că este căsătorită cu un rapper american şi că este omniprezentă pe internet. Veteranii atacatori s-au pregătit de lovitură, cumpărându-şi telefoane mobile mai discrete, fără Instagram sau Snapchat, important fiind să comunice.

Infractorii, cu mare experienţă în domeniu dar lipsiţi de cunoştinţe de engleză, au intrat în apartamentul lui Kardashian, au legat-o şi i-au cerut să le dea inelul: 'RING!, au ţipat la ea', fiind singurul cuvânt, potrivit autorilor, pe care puteau să-l pronunţe în engleză. Au reuşit până la urmă să plece cu întreaga casetă de bijuterii şi cu preţiosul inel de logodnă cu diamant, în valoare de 4 milioane de dolari, pe care vedeta îl primise de la actualul ei soţ, Kanye West. 'Obiectivul nostru nu este de a o ridiculiza pe Kim Kardashian. Dimpotrivă, înţelegem momentele de teroare prin care a trecut', a precizat Vignolle. Pensionarii au plecat pe biciclete înainte de venirea autorităţilor, care au considerat acest jaf cel mai important comis împotriva unei persoane particulare în ultimii ani în Franţa. Vedeta de reality show s-a întos în ţara ei, în stare de şoc, pentru a-şi revedea familia şi a-şi lua o pauză de la reţelele de socializare sub soarele Californiei.

Între timp, poliţia a făcut descinderi şi a interpelat persoane în trei departamente aflate în apropierea capitalei precum şi în sudul ţării. Responsabilii au fost arestaţi şi inculpaţi pentru furt armat în bandă organizată, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi sechestrare de persoane. 'Am avut acces la întreaga investigaţie pentru a o putea ilustra cât mai veridic, oferind noi detalii. Am cunoscut persoane care au participat îndeaproape la anchetă şi câţiva dintre autori', a mărturisit Vignolle. Împărţit în cinci capitole, acest comic book arată cum poliţiştii, obligaţi de presiunea mediatică să obţină cât mai rapid rezultate, au lucrat zi şi noapte pentru a-l găsi pe creierul operaţiunii 'Bătrânul'. Soarta acestei bande de pensionari va fi decisă în procesul care va avea loc în 2020 în Franţa. Şi care, probabil, va deveni a doua parte a acestui comic book, încheie EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel