Fotbaliştii străini de la Dinamo Kiev şi Şahtior Donetsk au ajuns în România

Foto: Federaţia Română de Fotbal
Foto: Federaţia Română de Fotbal

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că fotbaliştii străini ai lui Dinamo Kiev şi Şahtior Donetsk au ajuns pe teritoriul României. 

"Prin vama Albița, au intrat în România jucătorii străini legitimați la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, însoțiți de familii. Aceștia au fost preluați de autocarul Echipei Naționale și vor fi transportați la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. Luni, vor decola spre casă.

Printr-o acțiune comună cu Federația din Ucraina și cea din Republica Moldova, Federația Română de Fotbal, cu sprijinul autorităților din țara noastră, a reușit să aducă în România jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Grupul format din 42 de persoane, fotbaliștii și familiile acestora, a intrat în România la miezul nopții și a fost așteptat de autocarul echipei naționale a României, care îi va transporta la baza tricolorilor de la Mogoșoaia. Luni, 28 februarie, aceștia vor decola spre țara natală", informează FRF.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost prezent la punctul de frontieră Albița, pentru a-i prelua pe fotbaliștii refugiați.

”Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a declarat Răzvan Burleanu.

FIFA a decis ca Rusia să îşi schimbe numele la meciurile internaţionale 

Întrunit de urgență, Consiliul FIFA  a validat o serie de măsuri dure prin care condamnă atitudinea Rusiei. Astfel, echipa națională pregătită de Valeri Karpin nu va mai putea participa în competiții sub denumirea „Rusia”, ci sub „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)”. Este o măsură inspirată de la Comitetul Olimpic Internațional, fiind valabilă inclusiv la Jocurile Olimpice, indiferent de sport. 

Iată măsurile:

- Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerat „acasă” fiind jucate pe teren neutru și fără spectatori;

- Asociația membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiție sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” și nu „Rusia”;

- Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel