Florin Ristei, despre opulența de la Catedrala Neamului: Este josnic! Tu mănânci pâine cu parizer

Florin Ristei a vorbit despre opulența fețelor bisericești și a Catedralei Mântuirii Neamului.

"După toate pozele cu catedrala, cu mașinile scumpe, cu opulența asta, mi-am dat seama că, de fapt, este vorba despre altceva.
Cu toții ne dorim mașini scumpe, cu toții am merge cu ele dacă am putea, însă este vorba despre adaptarea la o situație dată. Este vorba despre puterea exemplului. Credeți că Papa de la Roma nu merge unde are treabă cu cea mai scumpă mașină? Ba fiți siguri. Dar când își exercită rolul său, dă dovadă de modestie, de bun simț, de valori pe care vrea să le vadă și la ceilalți, automat influențându-i prin exemplul propriu.

E ca și cum tu stai în cămin cu 3 colegi de cameră în 8 metri pătrați și mănânci pâine cu parizer, iar profesorul tău și-a construit lângă geamul tău un hotel de 8 etaje în care stă singur. Pentru că poate. Poate și nu-l interesează nimic altceva. A avea bani nu e un lucru rău, mai ales dacă sunt munciți. Dar a-ți bate joc de semenii tăi, făcând o demonstrație de putere, e josnic. Dacă i-ar fi dus capul măcar să facă puțin teatru și să mimeze modestia și bunul simț, cu siguranță stăteau altfel lucrurile. Pentru că nu e vorba de material, ci de principii", a scris Florin Ristei pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel