Florin Georgescu revine la Ministerul Finanțelor, după 16 ani

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, nominalizat pentru Ministerul Finanţelor, revine la conducerea Ministerului Finanțelor, după circa 16 ani când a mai ocupat acest post  în perioada 1992 - 1996, în Cabinetul Văcăroiu.

 În intervalul 1996-2004, Georgescu a fost deputat PDSR, devenit ulterior PSD, unde a ocupat poziţiile de vicepreşedinte şi preşedinte al Comisiei pentru buget finanţe şi bănci. Pentru câteva luni în 2004, el a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Române.

 Din octombrie 2004, Georgescu face parte din Consiliul de Administraţie al BNR, iar de atunci este vicepreşedinte CA şi prim-viceguvernator al băncii centrale. Tot de atunci, Georgescu este membru în Comitetul de Supraveghere Bancară al Băncii Centrale Europene.

 Georgescu a absolvit în 1976 cursurile facultăţii Finanţe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, iar în 1989 a obţinut doctoratul în finanţe, circulaţie bănească şi credit la ASE.

 El a mai urmat cursuri la Henry Bloch School of Business and Public Administration – University of Missouri Kansas City, Kansas City, SUA – Stagiu de cercetare ştiinţifică privind managementul financiar-bancar în condiţiile economiei de piaţă. În mai 2004 a studiat la Institutul Internaţional pentru Dezvoltarea Managementului din Lausanne, Elveţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel