Firma Nike îl susţine pe antrenorul Salazar, suspendat pentru încălcarea regulilor antidoping

Firma Nike şi-a exprimat susţinerea faţă de antrenorul Alberto Salazar în intenţia acestuia privind atacarea cu apel a deciziei Agenţiei americane antidoping de a-l suspenda patru ani pentru încălcarea regulamentului antidoping, scrie AFP.

Decizia de astăzi nu are nimic de-a face cu administrarea de substanţe interzise unui sportiv din proiectul Oregon, se arată într-un comunicat al firmei Nike care finanţează proiectul Oregon.

Nike a menţionat că nu tolerează sub nicio formă administrarea de substanţe interzise sportivilor.

Antrenorul american Alberto Salazar, care s-a ocupat între alţii de atletul britanic Mo Farah, cvadruplu campion olimpic, a fost suspendat pe o perioadă de patru ani, pentru încălcarea regulilor antidoping.

Fost alergător şi triplu câştigător al maratonului de la New York, Salazar (61 ani) a devenit ulterior un antrenor de succes, însă cu o reputaţie controversată.

Agenţia americană antidoping (USADA) l-a suspendat patru ani pentru "organizarea şi incitarea la o conduită dopantă interzisă".

Alături de Salazar a fost suspendat, tot pentru patru ani, şi medicul Jeffrey Brown, care lucra alături de antrenor în cadrul Nike Oregon Project

Această decizie a venit la capătul unei anchete care a demarat în 2015, după dezvăluirile făcute de BBC în legătură cu practicile de la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazzar.

Britanicul Mo Farah, care a cucerit patru medalii olimpice de aur la 5.000 şi 10.000 m, s-a antrenat sub comanda lui Salazar între 2011 şi 2017, alături de americanul Galen Rupp, dublu medaliat olimpic la 10.000 m şi maraton.

"Sunt şocat de această decizie. În cursul anchetei USADA, eu şi atleţii mei am fost supuşi unor metode injuste şi contrare eticii. Project Oregon nu a permis niciodată nu va permite niciodată dopajul. Voi face apel", a declarat Salazar, care o pregăteşte în prezent pe olandeza Sifan Hassan, proaspăta campioană mondială la 10.000 m, sâmbătă la Doha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel