EXCLUSIV  Filmul Colectiv, nominalizat la Oscar. Guşă: "Mi-ar fi ruşine dacă am câştiga". Vâlcu, replică tare despre filmele româneşti

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Analistul Cozmin Guşă a afirmat că ar fi ruşinos pentru România să câştige Oscarul cu filmul "Colectiv", despre care spune că este "un act de impostură". Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu o replică tare în acest context. 

Pelicula „Colectiv”, regizată de Alexander Nanau, se află pe lista scurtă a filmelor eligibile pentru o nominalizare la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional” ale premiilor Oscar 2021, potrivit  Academiei Americane de Film.

Documentarul „Colectiv” a fost desemnat documentarul european al anului, la a 33-a ediţie a premiilor Academiei Europene de Film, acordate în luna decembrie.

Cozmin Guşă, reacţie dură: Mi-ar fi ruşine dacă ar câştiga

"E un film necuviincios, nu am vrut să vorbesc foarte mult de el până la momentul Oscarurilor, dar haideţi să vă spun în felul următor. În momentele de la Colectiv, Tolontan şi ai săi nu au avut nicio poziţie de responsabilitate, au propagat o anumită siguranţă de genul 'Ponta este de vină, deci trebuie să plece', ca să simplific foarte tare aceste lucruri. În niciun moment nu s-au arătat responsabili. Am numărat pe degete oamenii care militau pentru ca acei pacienţi să fie repede scoşi din ţară. 

Tolontan şi ai săi, practic, au realizat prin acest film doar propagandă plătită cu bani de la stat, fără să fie justificat acest film prin actele lor jurnalistice din acea vreme. Este un act de impostură ce au realizat prin acest film. Mi-ar fi ruşine dacă România, pe acest nivel, ar câştiga Oscarul. Mi-ar fi ruşine să câştige Oscarul România pe baza acţiunilor acestor impostori", a subliniat Cozmin Guşă.

Val Vâlcu, replică tare despre filmele româneşti: "E exact ce fac cerşetorii la stop"

Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu o completare şi a dat o replică tare despre o caracteristică a tuturor filmelor româneşti premiate. 

"Nu ştiu dacă mai vii prin Bucureşti, dar este exact ce fac cerşetorii la stop. Îşi dezgolesc braţul amputat, îşi târâie ceva, ca să câştige nişte bani. Exact aşa şi noi. Ne ducem cu ce avem mai greşit, plus minus propagandă, în ideea în care să câştige ceva persoanele care se duc acolo. La fel este cu toate filmele care au supt premii din necazurile tranziţiei din România. Americanii se duc cu Midway, un film care strânge lumea în jurul steagului. Noi ne ducem să ne plângem că suntem ultimii oameni", a răspuns Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel