Fiica Amaliei Enache, educată altfel: "Plasticul ne sufocă". A înlocuit jucăriile cu beţe şi pietre şi poartă haine de la alţi copii

Sursa foto: Instagram, Amalia Enache
Sursa foto: Instagram, Amalia Enache

„Alma e un copil încurajat de mic să se joace cu ce găsim în natură. Plasticul ne sufocă.”, este afirmaţia mamei, Amalia Enache.

Cunoscuta jurnalistă Amalia Enache este mândra mămică a unei fetițe pe nume Alma, iar când vine vorba despre micuța sa, prezentatoarea are grijă să se ocupe în detaliu de creșterea și educația ei. Pe lângă faptul că știrista își învață fiica să iubească și să protejeze natura, aceasta are grijă să nu o obișnuiască pe copilă ”cu de toate”, așa că poartă haine second hand și chiar și jucăriile au fost înlocuite. „Alma e un copil încurajat de mic să se joace cu ce găsim în natură.” Potrivit spuselor ei, micuţa nu este deloc înnebunită după jucăriile din plastic, ci iubește mai degrabă să se joace cu ce găsește în natură, în pădure, pe plajă, pe alei, de la beţe, ghinde şi castane până la scoici şi pietricele. „Pe mine mă înnebunesc lucrurile supra ambalate și că am alergie la a lua tot ce e colorat ambalat pentru că eu de fapt văd plastic, un plastic care ajunge în natură. Alma e un copil încurajat de mic să se joace cu ce găsim în natură. Noi nu cărăm jucării când mergem la munte: se joacă cu bețele, cu pietrele. Avem un rucsac adus acum de la munte, plin cu pietre din munții Făgăraș. Încercăm să ne folosim mai mult de ce are natura și mai puțin de supra oferta din magazine. Orice părinte știe că la un moment dat nu mai suporți plasticul din casă. Jucăriile te sufocă”, a declarat Amalia Enache, pentru Ego.

Lucrurile vechi, pericol pentru sănătate

Amalia Enache a mai spus că își îmbracă fiica cu haine primite de la alți copii, dar bineînțeles, la rândul său, aceasta dăruiește hainele micuței sale altor copilași. În același timp, Amalia Enache este o iubitoare a naturii, explicând că și-a dat seama de mai multe lucruri, așa că face tot posibilul pentru a proteja mediul înconjurător: „Am făcut o mărturisire publică, exact ca la terapie. Sunt româncă, am avut și eu punga cu pungi, am avut și eu sertarele cu cabluri vechi, cu telefoane, care nici nu mai există pe piață, dar cine știe când mi-or trebui, cu tastaturi vechi, tot felul de aparatură de bucătărie, primită de pe la părinți, de pe la mătuși, pe care eu nu le-am folosit. Dar le țineam acolo în casă pentru că nu eram conștientă că ele de fapt sunt un pericol pentru sănătate, că ele conțin tot felul de lucruri care pot să ajungă în atmosferă și nu este în regulă să ținem astfel de obiecte complet inutile în casă. Am făcut așa o debarasare, dar întotdeauna e loc de mai bine”, a povestit Amalia Enache, pentru aceeași sursă.

A vrut să îşi dea demisia

De ani buni, Amalia Enache face parte din echipa de la PRO TV și prezintă știrile de noapte alături de Cristian Leonte. În urmă cu trei luni, prezentatoarea a fost invitată la podcastul „Fain&Simplu”, găzduit de Mihai Morar, unde a povestit despre momentul în care a vrut să își dea demisia de la PRO TV. Totul se întâmpla când a rămas însărcinată, iar ea nu se afla într-o căsătorie, astfel că a crezut că acest lucru ar afecta imaginea ei, dar și a postului de televiziune. Amalia Enache a mers la șefa ei să îi spună că va pleca, moment în care aceasta a încurajat-o și a susținut-o în toată această perioadă. „În momentul în care era clar că sunt însărcinată și că nu sunt într-o poveste tipică de căsătorie, am fost la șefa mea și i-am spus că s-ar putea să fie ceva ce să atragă știrile într-o poveste nedorită. I-am spus că îmi doresc foarte mult acest copil, nu sunt căsătorită, s-ar putea să se facă tot felul de speculații și că sunt dispusă să renunț la tot. Ea mi-a spus: «Dar cum adică să renunți?! Dimpotrivă, ai întreaga mea susținere». Și chiar am avut o susținere uriașă.”, a povestit Amalia Enache în cadrul podcastului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel