Urmărește emisiunea live


Festivalul de Film de la Veneţia - Regizorul Pedro Almodovar, recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga activitate

Pedro Almodovar şi-a adăugat Leul de Aur pentru întreaga activitate la lista de distincţii, regizorul spaniol fiind premiat joi în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Veneţia, informează Reuters.

Regizorul de Oscar în vârstă de 69 de ani, devenit celebru pentru filme precum Talk to Her, Volver şi, cel mai recent, pelicula semi-autobiografică Pain and Glory, a debutat la festival în anul 1983 cu Dark Habits. 

El a fost nominalizat pentru Leul de Aur în 1988 pentru Women on the Verge of a Nervous Breakdown, un film care i-a adus recunoaşterea internaţională, notează Reuters.

Veneţia... este locul în care m-am născut ca regizor. Pentru mine, (premiul) este ceva foarte special, a mărturisit Almodovar în faţa reporterilor.

Almodovar, care a lucrat cu actori importanţi precum Antonio Banderas şi Penelope Cruz, a fost recompensat cu numeroase premii pentru filmele sale, printre acestea numărându-se drama Talk To Her, premiată în 2002 cu Oscar pentru cel mai bun scenariu original, dar şi All About My Mother, declarat câştigător la Premiile Academiei Americane de Film la categoria cel mai bun film străin.

"Acest Leu de Aur va deveni animalul meu de companie alături de celelalte două pisici cu care locuiesc. Mulţumesc din toată inima pentru acest premiu", a declarat în luna iunie Almodovar, la momentul anunţării premiului.

Cel mai recent film al cineastului, Pain and Glory, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, desfăşurat în mai, prilej cu care Antonio Banderas, interpretul personajului principal, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de Film de la Veneţia este cel la vechi festival de film din lume, înfiinţat în 1932, iar ediţia de anul acesta se desfăşoară în perioada 28 august-7 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel