Ele sunt artistele celebre care susțin campania “Femei Pe Bancnote”

Celebrul blogger de fashion și jurnalistul de modă Janina Nectara a ridicat întrebarea “De ce nu sunt femei pe bancnotele românești?”, într-o petiție online adresată Guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.   

  

Janina Nectara a fondat astfel o comunitate online, “Femei pe Bancnote”, care își propune să strangă cât mai multe semnături, pentru susținerea celui mai puternic mesaj al deceniului-acela că o femeie merită să ajungă pe o bancnotă! Rezultatele nu au încetat însă să apară, pentru că unii dintre cei mai mari artiști ai României s-au alăturat campaniei naționale "Femei Pe Bancnote"! 

 (oar_w460)

INNA, Antonia și Proconsul au postat pe conturile de socializare mesaje de susținere a acesteia, într-o acțiune online de mare anvergură.

Pe site-ul www.FemeiPeBancnote.ro  este realizată o selecție de 100 de personalități feminine istorice, care au realizat acțiuni revoluționare, au obținut recorduri mondiale sau distincții remarcabile, din care românii sunt invitați să își aleagă personalitatea preferată, care va fi imprimată pe o bancnotă în Anul Centenarului. Până în acest moment, s-au strâns deja peste 10.000 de voturi. 

(oar_w460)

Favorita INNEI - laureată de trei ori a MTV Europe Music Awards și desemnată "cel mai bine vândut artist din România"-este Regina Maria, care, de altfel, este și cea mai votată personalitate de pe site. Și Antonia, una dintre cele mai apreciate artiste ale momentului, își dorește ca acest demers să devină realitate, votându-și personalitățile preferate pe site-ul Femei pe Bancnote și îndemnându-și fanii să îi urmeze exemplul.

(oar_w460)

Câștigător al Youtube Music Awards și cel mai iubit realizator de sketch-uri comice, Matei Dima, alias Bromania, susține cauza Femei Pe Bancnote, asemenea primei formații pop-rock din istoria României, care câștiga marele trofeu “Cerbul de Aur”- Proconsul - o trupă formată eminamente din bărbați.

Totodată, universitățile din România și-au arătat interesul pentru această campanie. Prima instituție de învățământ superior, care a anunțat oficial susținerea acestei campanii inedite, este chiar cea mai mare universitate din țară (în privința studenților admiși fără taxa) - Universitatea Politehnica București. Concomitent, persoanele publice, ambasadori și oameni de cultură continuă să se alăture în număr tot mai mare, semnând petiția și votându-și preferatele pe www.FemeiPeBancnote.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel