Birocrație FONDURI EUROPENE. Ministrul Marius Nica, despre EXPERIENȚA GENERALĂ și SPECIFICĂ

Comisia Europeană a observat gradul de birocrație pe fonduri europene și a cerut Ministerului Fondurilor Europene adoptarea unor proceduri de cost simplificate, pe anumite programe operaționale, a spus, la DC News Live, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

"S-a ajuns la un grad de birocretizare foarte mare. Dacă ne referim la programul operațional de resurse umane, în viitor Comisia Europeană ne cere acele proceduri de cost simplificate pentru anumite categorii de cheltuieli. Mai precis, să avem o definire unitară astfel încât să nu-l mai trimitem pe beneficiar să aducă acele documente justificative din spate care reprezintă o birocratizare. Nu acolo se regăsește marea corupție din România. Comisia Europeană cere acest lucru. Este doar decizia României de a găsi un echilibru instituțional astfel încât să nu mai avem toate aceste tipuri de acte de control", a spus ministrul Marius Nica la DC News Live.

Experiența specifică și experiența generală

"Să vă dau un exemplu pe îl vom discuta cu cei de la Autoritatea de Audit. Au existat semnale că trebuie realizată diferența între experiența specifică și experiența generală pe care membrii din proiecte o aveau de îndeplinit. În unele cazuri, au fost acceptate persoane care au fost încadrate la experiență specifică deși aveau experiență generală. Am performat aceste verificări, am analizat CV cu CV, s-a găsit o sumă care nu va fi decontată. Am efectuat aceste verificări care reprezintă o activitate susținută, iar după aceea a apărut în plan secundar o altă activitate: ați verificat și diplomele și atestatele din spatele CV-urilor? Este o activitate susținută. Trebuie să decidem ce vrem. Dorim să închidem aceste programe? Vrem să facem și absorbție curentă?", a mai spus ministrul Marius Nica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel