Ședință de guvern. TVA, plata defalcată. Majorarea accizei la carburanţi

Modificarea Codului Fiscal în sensul majorării accizei la carburanţi și plata defalcată a TVA sunt incluse în proiectul ordonanței de urgență care se află, miercuri, pe agenda ședinței săptămânale a guvernului.

Potrivit unui comunicat al Executivului, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului se numără şi un proiect de lege pentru modificarea Legii 293/2004 privind statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pe agenda şedinţei se află şi un proiect de ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, dar şi un proiect de ordonanţă pentru modificarea OUG 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere S.A.

Studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar

Totodată, Guvernul va discuta un proiect de ordonanţă pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative, dar şi un proiect de ordonanţă pentru modificarea Legii 165/2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore.

Pe agendă se află şi un proiect de hotărâre privind achiziţia unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar.

De asemenea, Executivul va discuta miercuri un proiect de hotărâre pentru abrogarea HG 1011/2016 privind transmiterea unui bun imobil aflat în domeniul public al statului din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" în administrarea Ministerului Afacerilor Externe. Prin HG 1011/2016, s-a aprobat transmiterea Hotelului Triumf din administrarea RA-APPS în cea a MAE.

Pe de altă parte, în şedinţa de miercuri va fi prezentată o notă privind stadiul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de Comisia Europeană împotriva României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel