Dragnea, supărat de absența președintelui ANCOM din plen

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, l-a calificat drept iresponsabil pe președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Cătălin Marinescu. Asta după ce șeful ANCOM a absentat de la dezbaterea  din plen pe tema  aprobării bugetului instituției.

Pe ordinea de zi a ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului de miercuri era inclus proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al ANCOM pe anul 2017.

Șeful Direcției juridice al ANCOM, Marius Săceanu, a precizat că președintele Autorității, Cătălin Marinescu, nu se află în țară, iar funcțiile de vicepreședinte ale ANCOM sunt vacante, instituția aflându-se în imposibilitatea de a fi reprezentată la ședința de miercuri a Parlamentului.

"Ne cerem scuze", a spus Marius Săceanu.

Liviu Dragnea, președintele de ședință, a afirmat că nu este de acord ca dezbaterea bugetului ANCOM să aibă loc în lipsa ordonatorului principal de credite.

"Eu nu sunt de acord să introducem și să supunem dezbaterii Camerelor reunite ale Parlamentului României bugetul unei autorități fără ca ordonatorul principal de credite să fie prezent. Mie mi se pare o mare dovadă de iresponsabilitate din partea acestui domn, nu știu de ce e plecat din țară, să vină să își susțină bugetul instituției în fața Parlamentului. Vă propun să amânăm dezbaterea și aprobarea acestui proiect de buget pentru o ședință ulterioară", a afirmat Dragnea.

Astfel, cu 254 de voturi pentru, 35 împotrivă și o abținere proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al ANCOM a fost eliminat de pe ordinea de zi a plenului comun al Parlamentului de miercuri.

"Vreau să menționez că a fost anunțată doar ieri (marți — n.r.) după-amiază introducerea acestui punct pe ordinea de zi, ceea ce i-a pus pe cei de la ANCOM în imposibilitate, în condițiile în care președintele era deja plecat din țară, să fie prezent aici. (...) Nu suntem de acord cu abordarea dvs că este o lipsă de respect. De fapt, o lipsă de respect este să programați din scurt, cu mai puțin de 24 de ore înainte, anumite subiecte. Ar trebui să fim anunțați mai din timp", a afirmat președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor a Camerei Deputaților, Cătălin Drulă.

Dragnea a replicat că expresia folosită de el nu a fost "lipsă de respect", ci "dovadă de iresponsabilitate".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel