Draga Olteanu Matei, aniversare în durere și singurătate

Îndrăgita actriță, Draga Olteanu Matei, împlinește, astăzi, vârsta de 86 de ani. Aceasta își petrece aniversarea în durere și singurătate, departe de scenă.

Marea actriță, Draga Olteanu Matei, împlinește astăzi vârsta de 86 de ani. 

Artista s-a retras de câțiva ani la Piatra Neamț, după ce, în anul 2014, și-a pierdut soțul, iar cea mai bună prietenă i-a luat casa.

Este o aniversare tristă pentru Draga Olteanu Matei, așa cum susține România TV. Îndrăgita actriță s-a mutat în Piatra Neamț după ce a rămas fără casă și fără avere. În plus, aceasta a slăbit foarte mult în ultima perioadă și a avut și câteva probleme de sănătate.

Roluri și distincții

 

Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai cunoscute actrițe de comedie și a avut numeroase roluri pe scena Teatrului Național București. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în peste 90 de filme, peste 50 de piese de teatru și a avut 100 de roluri în televiziune.

A jucat în "Coana Chirița" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii, în "Gaițele" de Kiritescu și în "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, dar a făcut și un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic "Nea Marin miliardar".

În plus, pe 30 mai 2002, actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, iar în anul 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28