DOPING. Lance Armstrong, acord de 5 milioane de dolari cu statul american

Fostul ciclist american Lance Armstrong a acceptat să plătească guvernului SUA suna de 5 milioane de dolari pentru a încheia un proces civil în care este acuzat de fraudă.

Lance Armstrong (46 ani) a evitat plata a circa 100 de milioane de dolari cu titlu de despăgubiri, acceptând în schimb să achite 5 milioane de dolari către statul american. El era acuzat de fraudă comisă în perioada când concura pentru echipa de ciclism US Postal Service, finanțată din bani publici.

Suspendat pe viață și deposedat de titluri

Sportivul texan a fost suspendat pe viață din ciclismul profesionist în 2012 și deposedat de toate succesele obținute, în urma mărturisirii că a folosit substanțe interzise destinate creșterii performanței sportive.

Merge mai departe în viață

„Sunt bucuros să rezolv acest caz și să merg mai departe în viață”, a declarat Armstrong, a cărui echipă de apărători legali nu a reușit să evite acest proces, care urma să înceapă la Washington, pe data de 7 mai 2018. Într-un comunicat anterior, fostul ciclist cataloga procesul ca „nedrept”.

Mea culpa tardivă

„Începând din 2013 mi-am asumat responsabilitatea pentru toate greșelile mele și am încercat să le repar acolo unde a fost posibil”, a declarat Lance Armstrong.

Din banii contribuabilului

Poșta americană a susținut o echipă de ciclism cu numele „US Postal Service” între 1996 și 2004, Armstrong câștigând șapte ediții consecutive de Turul Franței, în perioada 1999-2005.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel