Dopaj ciclism. Karsten Kroon, mărturie în presă

Ciclism
Ciclism

Fostul ciclist olandez, câştigător al unei etape a Turului Franţei în 2002, a recunoscut că a folosit produse dopante în cursul carierei sale.

Karsten Kroon (42 ani), care este acum comentator pentru Eurosport, a reacţionat la un articol apărut marţi în ziarul AD Sportwereld. Potrivit articolului, în timpul discuţiilor despre un eventual rol de analist la AD, Kroon a recunoscut că s-a dopat, relatează Agerpres citând pentru agenţia ANP,

Regretă și își asumă răspunderea

Kroon era la curent cu apariţia iminentă a articolului. „Povestea e adevărată”, a răspuns el când a fost contactat de reporterii ANP. "Şi eu am recurs la dopaj într-o perioadă scurtă din cariera mea. Îmi pare rău pentru asta şi îmi asum întreaga responsabilitate", a declarat Kroon, care s-a retras din activitatea sportivă la finele sezonului 2014.

Optimism față de viitorul ciclismului

„Am fost ciclist profesionist într-un moment foarte dificil şi am un mare respect pentru colegii mei care au rezistat atunci tentaţiei de a se dopa. Din fericire, sportul s-a schimbat foarte mult de atunci. Am devenit ciclist profesionist imediat după afacerea Festina şi am văzut apariţia controalelor pentru EPO, a localizărilor (whereabouts) şi a paşaportului sangvin. Am văzut evoluând sportul pe care-l iubesc atât de mult şi sunt convins că acum este mai curat ca oricând", a afirmat el, fără a indica exact ce produse interzise a folosit.

Fost câștigător de etapă în Turul Franței

Olandezul a fost profesionist timp de 17 ani şi a concurat pentru Rabobank (1998-2005), CSC/Saxo Bank (2006-2009), BMC (2010-2011) şi Saxo Bank-Tinkoff (2012-2014). În afara câştigării unei etape din Turul Franţei, el s-a impus într-o etapă din cursa Paris-Nisa şi a câştigat Marele Premiu al Cantonului Aargau şi două ediţii ale Rund um den Henninger Turm Frankfurt. De asemenea, el a încheiat pe locul 4 Turul Flandrei în 2007 şi pe locul 5 Turul Lombardiei în 2008.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel