Dopaj. Canelo Alvarez, suspendat 6 luni din boxul profesionist

Box
Box

Boxerul mexican a fost suspendat pentru o perioadă de şase luni de către Comisia sportivă a statului Nevada, după un control antidoping care a relevat un rezultat pozitiv la o substanță interzisă.

Decizia de suspendare a campionului mondial de box Saul "Canelo" Alvarez a dus la anularea meciului revanşă împotriva kazahului Ghenadi Golovkin, deţinătorul titlurilor de campion mondial la categoria mijlocie, în versiunile WBA, WBC şi IBF, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Poate reveni în ring din august

După o audiere care a avut loc miercuri la Las Vegas, unde urma să se dispute, pe 5 mai, lupta dintre Golovkin şi Alvarez, comisia a aprobat în unanimitate un acord amiabil conform căruia pugilistul mexican, challenger-ul campionului kazah, este suspendat timp de şase luni, începând cu data primului său control pozitiv, pe 17 februarie.

Boxerul, în vârstă de 27 ani, care nu a asistat personal la această audiere, ar putea urca din nou în ring începând din luna august, ceea ce ar putea deschide calea unei revanşe împotriva lui Golovkin, în septembrie.

Clemență pentru cooperare

Alvarez risca un an de suspendare, însă a fost pedepsit doar şase luni datorită cooperării sale cu autorităţile din Nevada. El a insistat, la începutul acestei luni, asupra faptului că este "un boxer curat şi că nu a încercat niciodată să se dopeze. Mexicanul a făcut obiectul a două controale antidoping pozitive la clenbuterol, pe 17 şi 20 februarie, în timpul unui stagiu de pregătire efectuat în ţara sa.

Carnea contaminată ar fi de vină

Promotorul lui Alvarez i-a luat apărarea boxerului, afirmând luna trecută că prezenţa clenbuterolului în eşantioanele sale se explică prin consumul de carne de vită contaminată, o situaţie cu care s-au confruntat "zeci de sportivi în Mexic, în ultimii ani".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel