Urmărește emisiunea live


Dezvăluirile lui Cumpănașu după o discuție cu Ambasadorul Chinei

După interviul pe care Ambasadorul Chinei i l-a acordat la Realitatea TV, Alexandru Cumpănașu a făcut o serie de precizări.

Alexandru Cumpănașu a zis că s-au schimbat puţin relaţiile dintre România şi China.

"România trebuie să fie foarte atentă. Când vrei să joci cu marile puteri şi vrei să joci cu mai multe mari puteri, trebuie să fii foarte clar pe ce teritoriu vrei să joci. Dacă cu Statele Unite ai o politică de securitate, nu mai trebuie să ai cu nimeni altceva", a afirmat Alexandru Cumpănaşu.

"Ambasadorul Chinei a spus următorul lucru: acordurile economice merg mai departe. A dat câteva exemple, Complexul Rovinari, unde în curând vor începe să lucreze companiile chineze, centrala nucleară de la Cernavodă", a continuat acesta.

[citeste si]

Alexandru Cumpănaşu a mai spus că China este o putere economică importantă care investeşte peste tot în lume, şi în Europa, şi în România. "Contează foarte mult ca această super-putere a lumii să fie un partener economic şi să avem o relaţie foarte bună, însă o relaţie foarte clar delimitată. Adică, până unde merge din punct de vedere economic şi din punctul de vedere al securităţii. Aici este problema pe care o sesizez când vine vorba de partenerii Occidentali şi de relaţia cu China. Dar China rămâne o super-putere economică a lumii, a doua putere militară a lumii. Este în expansiune şi cred că în foarte scurt timp va ajunge să egaleze Statele Unite ca putere economică şi militară. Nu poţi să o ignori", a detaliat realizatorul emisiunii Ambasador România, notează Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel