Dezvăluiri suspecte despre SRI. Manda, discuție serioasă cu Hellvig

SRI
SRI

Claudiu Manda, președintele comisiei parlamentare de control al SRI, a dezvăluit că a primit o petiție în care se arată că oameni din SRI au colaborat cu persoane certate cu legea. 

”Săptămâna aceasta am trecut în revistă o parte dintre petiţiile venite la comisie. Este un aspect în atenţie, este vorba despre un caz în care, cred că în anul 2014, SRI, persoane din conducerea SRI - o direcţie judeţeană - au colaborat cu persoane care sunt certate cu legea şi cu DNA pentru a deferi Justiţiei două persoane, în speţă doi avocaţi. Până aici n-ar fi neapărat ceva foarte complicat, rămâne să vedem care era atribuţia, rolul şi baza legală, numai că ne-a fost adresată în memoriu depoziţia martorului care a fost la proces. Ce este interesant este că martorii folosiţi sunt persoane acuzate pentru fapte de tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Parte dintre aceste persoane au obţinut o reducere a pedepsei de la 10 la cinci ani”, a spus Manda, la finalul şedinţei comisiei parlamentare.

El a adăugat că la începutul acestei săptămâni a avut o întâlnire cu directorul SRI.

”Am avut marţi o întâlnire cu cei de la Direcţia Generală de Securitate Internă, inclusiv cu directorul SRI, am făcut o vizită acolo, iar, în concluzie, am avut o discuţie foarte serioasă, foarte utilă. Am văzut nişte oameni foarte bine pregătiţi, profesionişti şi foarte interesaţi să respecte întru totul legea şi ceea ce are de făcut SRI. Am discutat despre activitate, speţe, practici şi proceduri, elemente care nu se pot dezvolta în spaţiul public. Dar mă declar şi eu şi întreaga comisie mulţumit de modul cum a funcţionat discuţia şi cum i-am văzut aplicaţi, echipa de acolo, prin ce ne-au prezentat”, a spus Manda.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel