Urmărește emisiunea live


Deputatul Nicolae Păun depune o nouă lege a grațierii la Parlament

Deputatul Nicolae Păun, reprezentant al minorităților, depune la Parlament o nouă propunere legislativă privind grațierea colectivă, la o săptămână de la respingerea la Camera Deputaților a unei propuneri similare.

"Când am conceput acest proiect de lege care vizează grațierea colectivă am plecat de la niște adevăruri. Sistemul de penitență din România este unul depășit și trebuie privit cu foarte multă luciditatea acest subiect. Eu cred că, acum că am trecut peste alegerile prezidențiale, dacă avem un nou proiect care vizează grațiere colectivă, și nu grațiere, cu pedepse cuprinse între 1 și 5 ani, am putea să ne aplecăm cu mai multă atenție și ar putea să vină colegii cu o serie de amendamente, ar putea să vină și cei de la Ministerul Justiției cu o serie de propuneri și în final să avem un proiect de lege bine gândit", a declarat Păun, miercuri, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv.

Informații despre activitatea parlamentară a lui Nicolae Păun puteți citi aici

Nicolae Păun spune că este unicul inițiator al acestui proiect. "Eu aș merge pe cont propriu ca să nu politizez problema", a punctat legislatorul, întrebat dacă, la fel ca în cazul propunerii de anul trecut, se bucură de sprijinul deputatului PSD Mădălin Voicu.

Camera Deputaţilor a respins, la 18 noiembrie, proiectul legii amnistiei şi graţierii, fiind înregistrate 293 de voturi în favoarea acestei decizii, un vot "împotrivă" şi o abţinere. Controversata lege fusese respinsă la Senat în mai 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel