Gyorgy Frunda: Trebuie redactat un alt proiect de lege de grațiere

Legea amnistiei și grațierii trebuia respinsă în contextul actual, însă redactarea unui alt proiect de lege de grațiere pentru cei care au comis găinării ar rezolva problema suprapopulării penitenciarelor, consideră consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda.

"Cred că nu era politic altă soluţie decât respingerea acestui proiect de lege (Legea amnistiei și grațierii - n.red.), pentru că populaţia îl interpreta ca un proiect făcut în favoarea reprezentanţilor PSD care sunt în puşcărie, a baronilor locali, a oamenilor politici care au fost condamnaţi. De aceea, această lege trebuia respinsă, e o decizie politică corectă", a precizat, joi, la RFI, Gyorgy Frunda.

Consilierul onorific al premierului atrage însă atenţia că "penitenciarele româneşti sunt suprapopulate şi că această problemă trebuie rezolvată. În mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de graţiere a infracţiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis găinării, infracţiuni mici, cotidiene şi care fiind la prima condamnare, poate statul să le întindă o mână de eliberare, de reeducare socială şi prin asta să rezolve şi problema suprapopulării penitenciarelor".

Elena Băsescu, reacție după ce legea amnistiei și grațierii a fost respinsă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel