Delta Rowmania Triathlon: Ungaria şi Belgia au câştigat Cupa europeană de triatlon pentru juniori

Reprezentanţii Ungariei şi Belgiei au câştigat Cupa europeană de triatlon pentru juniori, desfăşurată, duminică, pe lacul Ciuperca, în cadrul concursului Delta Rowmania Triathlon.

"A fost cea mai bună cursă avută în acest sezon. Concursul a fost solicitant. Cursa în lac mi s-a părut mai lungă de 750 de metri, iar cel mai mult mi-a plăcut bicicleta. A fost un traseu tehnic. La alergat, a fost greu şi foarte cald", a declarat pentru AGERPRES Marta Kropko, la finele cursei.

Kropko a fost urmată în clasament de Fruzsina Dora Kovacs, Ungaria, şi de Roni Cohen, Israel.

La băieţi, Cupa europeană de triatlon de la Tulcea a fost câştigată de Thomas Guilmot, Belgia, care a fost urmat în clasament de Jan Bader, Austria, şi de Mate Jankov, Ungaria.

Cea mai bună clasare pentru reprezentanţii României a fost locul aş şaptelea atât la fete, prin Delia Dudău, cât şi la băieţi, prin Eric Rogoz, rezultatul fiind apreciat de preşedintele Federaţiei Române de Triatlon (FRTRI), Peter Klosz.

"Sportivii români au obţinut puncte valoroase în clasamentul european. (...) Până pe 11 mai 20202, calificarea la Olimpiadă este deschisă. Avem o fată şi un băiat, Antoanela Manac şi Felix Duchampt, cu şanse mari de a se califica", a mai spus preşedintele Klosz.

Antoanela Manac a câştigat de altfel Campionatul naţional de triatlon pe distanţă olimpică de la Tulcea.

"La Tulcea, sunt ca la mine acasă şi mă simt bine în acest concurs. Îmi place foarte mult traseul, pentru că e tehnic, în special la bicicletă. Mă pregătesc pentru un concurs mondial care va avea loc săptămâna viitoare şi mă aştept să obţin un rezultat cât mai bun, pentru un punctaj bun în clasamentul mondial", a menţionat Manac.

De asemenea, Campionatul naţional de triatlon la masculin a fost câştigat de Alex Ion.

"Cea mai dificilă a fost alergarea, pentru că am fost accidentat şi abia am revenit în concurs. Următorul concurs va fi Cupa europeană de la Mamaia, luna viitoare, unde sper să fiu primul român din cursă", a menţionat Alex Ion.

Concursurile Delta Rowmania Triathlon au început sâmbătă, la Tulcea, pe lacul Ciuperca, cu competiţiile pentru copii.

"E un sport foarte greu pentru copii, dar ne bucurăm că pe an ce trece avem mai mulţi sportivi şi mai multe cluburi implicate în triatlon. Şi în anii trecuţi au fost sportivi din Ucraina şi Bulgaria, iar acesta este primul an când au venit copii din Republica Moldova", a declarat preşedintele FRTRI, Peter Klosz.

Iniţiat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, Delta Rowmania Triathlon a fost organizat de Asociaţia Aqua Vita Delta Tulcea şi Federaţia Română de Triatlon, cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel