De ce trebuie să mănânci roşii. Secretul pe care trebuie să-l ştii

Loredana Brumă / 31 mai 2019 / 01:59 Salveaza PDF Comentarii

Roşiile au o mulţime de beneficii asupra organismului. Ele ajută la prevenirea mai multor boli. 

Roşiile ajută la prevenirea cancerului

 

Roşiile sunt o sursă excelentă de vitamina C și alți antioxidanți. Cu aceste componente, roșiile pot ajuta la combaterea formării radicalilor liberi. Cancerul este cauzat de aceşti radicali liberi. 

Un studiu recent efectuat în revista Molecular Cancer Research a legat consumul de niveluri ridicate de beta-caroten la prevenirea dezvoltării tumorilor la cancerul de prostată. Tomatele conțin, de asemenea, licopen. Lycopenul este un polifenol sau un compus din plante care a fost legat de un tip de prevenire a cancerului de prostată. Oferă de asemenea roșiilor.

Roşiile menţin tensiunea arterială scăzută

 

Menținerea unui aport scăzut de sodiu ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase. Cu toate acestea, creșterea aportului de potasiu poate fi la fel de importantă datorită efectelor sale de extindere asupra arterelor.

Roşiile menţin inima sănătoasă

 

Conținutul de fibre, potasiu, vitamină C din roșii susțin sănătatea inimii. O crestere a aportului de potasiu, impreuna cu o scadere a consumului de sodiu, este cea mai importanta schimbare dietetica pe care o poate obtine o persoană pentru a-si reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Tomatele conțin, de asemenea, acid folic. Acest lucru ajută la echilibrarea nivelurilor de homocisteină. Homocisteina este un aminoacid care rezultă din defalcarea proteinelor. Se spune că crește riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Gestionarea nivelurilor de homocisteină de către folat reduce unul dintre factorii de risc pentru bolile de inimă.

Nu numai că aportul ridicat de potasiu este asociat și cu un risc redus de boli cardiovasculare, dar este, de asemenea, cunoscut pentru protejarea mușchilor împotriva deteriorării, conservarea densității minerale osoase și reducerea producției de pietre la rinichi.

Roșiile protejează ochii

 

Tomatele sunt o sursă bogată de licopen, luteină și beta-caroten. Acestea sunt antioxidanții puternici care s-au dovedit a proteja ochii împotriva daunelor induse de lumină, dezvoltarea cataractei și degenerarea maculară legată de vârstă (AMD).

VEZI ŞI Ce să faci când nu poţi să dormi

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23