De ce nu a avut copii Veta lu' Nea Mărin, actriţa Draga Olteanu Matei. A vrut să înfieze, dar s-a răzgândit

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Actrița Draga Olteanu Matei a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”. A fost soţie de trei ori, dar nu şi mamă.

Draga Olteanu Matei a avut o viață demnă de scenariul unui film şi o carieră de aur de 60 de ani. Actrița a fost căsătorită de trei ori. Ultimul mariaj cu medicul Ion Matei a fost cel care a împlinit-o. Primele două căsnicii s-au încheiat tragic pentru actrița de comedie. În căsniciile anterioare, infidelitatea soților a rănit-o atât de tare încât relaţiile s-au încheiat pe loc. 

De ce nu a avut copii

În anul 2014, a rămas văduvă și a suferit cumplit. „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele', spunea actrița atunci.

Marea doamnă a teatrului şi filmului românesc nu a avut copii. Pentru că, spunea ea, nu și-a dorit. Mulți ar fi crezut că nu poate rămâne însărcinată, însă ea a explicat, în numeroase interviuri, că pur şi simplu nu-și dorește să fie mamă. La un moment, actrița de comedie a vrut să înfieze un copil, însă și-a dat seama că nu ar avea timp de el şi s-a răzgândit.

A strălucit pe scenă şi pe ecran

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” şi altele. A avut succes și în televiziune, unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României. 

De asemenea, a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc'.

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani, în Iași, din cauza unei hemoragii digestive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel