David Popovici, în cursa de 400 m, LIVE 17 august 2022

Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

David Popovici va lupta pentru o medalie și la 400 m liber. Cursa din preliminariile probei de 400 m liber de la Campionatele Europene de la Roma, Italia, este programată miercuri dimineață.

Sportivul de 17 ani a fost repartizat pe culoarul al treilea din prima serie din cele cinci, alături de Pit Brandenburger (Luxemburg) și Frank Aleksi (Albania). 

„Este cea mai ciudată cursă pe care o voi face aici. (...) Dar este un loc bun pentru a începe şi a vedea dacă sunt bun sau nu”, a spus David Popovici, luni, după ce a obținut titlul în proba de 200 m liber.

„400 m liber este un proiect interesant. Nu ştiu cum va ieşi, însă o să fie frumos. Este o probă nouă, unde mă voi putea întrece cu înotători consacraţi de 400 m liber, eu fiind un newcomer (n.r. – nou venit) în lumea asta, în proba asta”, declara David Popovici.

Preliminariile probei de 400 m liber sunt programate miercuri dimineață, David Popovici urmând a evolua în cursa programată de la ora 10.27, iar finala va avea loc miercuri seară. 

David Popovici, după spectacolul de la Roma: Sunt unul dintre rechini acum!

Amintim că îotătorul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. După victorie, a făcut câteva declarații.

Înotătorul David Popovici (17 ani), campionul mondial en titre al distanţei, s-a impus în stil de mare campion, cu timpul de 1 min 42 sec 97/100, nou record mondial şi european de juniori, precum şi al competiţiei. 

„Este fix ce voiam, să cobor sub 1:43.00. Pot să spun că sunt unul dintre rechini acum”, a fost prima reacție a lui David Popovici.

L'Equipe: Popovici este singur pe planeta sa

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L'Equipe.

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1'4297, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 263) şi a austriacului Felix Auboeck (la 292). Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1'42"00)", au scris jurnaliştii.

Federaţia Europeană de Nataţie a scris că David Popovici a „comis-o” din nou şi a reuşit un nou record al competiţiei. 

Înotătorul David Popovici se felicită că a evitat reţelele sociale după victoria de la 100 m liber, când a bătut şi recordul mondial. 

„După acea probă, atenţia spre mine a fost uriaşă. Cred că ceea ce m-a ajutat să rămân concentrat a fost că am evitat reţelele sociale. Oricât de pozitive ar fi aprecierile, reţelele sociale pot fi toxice. Ştiam că m-ar împiedica să adorm, aşa că sunt convins că a fost o decizie bună. Planul meu este să muncesc din greu în continuare şi să merg înainte, pas cu pas", a declarat sportivul David Popovici, conform Swimswam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel