Daciana Sârbu, reacție FURTUNOASĂ: Inacceptabil!

Eurodeputata Daciana Sârbu atrage atenţia asupra atitudinii ostile pe care oficialii britanici încep să o aibă asupra cetăţenilor străini care lucrează în Marea Britanie. În opinia sa, situaţia este inacceptabilă. 

Oficialii britanici, atitudine ostilă

Situația romanilor care muncesc in Marea Britanie s-ar putea înrăutăți, în urma mai multor semnale transmise recent de guvernul de la Londra, care sugerează ca se pregătesc masuri concrete pentru a descuraja instituțiile si companiile sa angajeze cetățeni străini. Eurodeputata Daciana Sârbu avertizează ca oficialii britanici se comporta deja ca reprezentanți ai unui stat din afara UE, stimulând un climat periculos pentru cetățenii străini prin mesaje ce sugerează „alungarea” acestora, si condamna aceasta atitudine inacceptabila.

Mai mulți miniștri britanici, ôn frunte cu premierul Theresa May, transmit mesaje implicit xenofobe, cu referire la cetățenii străini care muncesc in Regatul Unit. Doamna May afirma ca medicii străini lucrează acolo ‚interimar’, pana când va exista suficient personal medical autohton calificat pentru a ocupa toate locurile de munca din sistemul medical. Ministrul Sănătății a avansat chiar un termen in acest sens – anul 2025, după care spitalele britanice nu vor mai avea nevoie de personal provenit din străinătate. Ministrul de Interne, Amber Rudd, vrea sa forțeze companiile sa declare public proporția de angajați veniți din afara tarii, arătând ca străinii nu ar trebui ‚sa ia slujbele pe care ar trebui sa le primească britanicii’. Ministrul pentru Comerț International, Liam Fox, spune ca tara sa nu-si permite sa le garanteze migraților din UE ca vor putea rămâne in Regatul Unit după Brexit fiindcă ei sunt ‚argumente cheie’ in negocieri”.Aceste declarații publice sunt inacceptabile din partea unor oficiali ai unui stat încă membru UE si ele pot stimula manifestări negative la adresa străinilor, mai ales ca au existat deja precedente in acest sens în perioada de după referendumul pentru Brexit”, arată Daciana Sârbu.

Cetăţenii UE, simpli pioni

Eurodeputata atrage atenția ca romanii si ceilalți cetățeni UE sunt tratați ca pioni in mecanismul de negociere a ieșirii din blocul comunitar, putând deveni victime ale Brexit chiar înainte ca procesul sa fie declanșat efectiv.

Astfel de afirmații sunt extrem de periculoase, deoarece pot fi receptate ca incitări la ura împotriva străinilor, inclusiv a cetățenilor romani care trăiesc si muncesc în aceasta tara fiindcă statutul de cetățeni europeni le da acest drept. Pana la ieșirea oficiala a Marii Britanii din UE, nimeni nu are voie sa amenințe drepturile câștigate de romani si de ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene. Aceste drepturi trebuie protejate si garantate cu fermitate de autorități”, adaugă eurodeputata PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel