Cunoscutul designer Oscar de la Renta a murit

Celebrul designer dominican Oscar de la Renta a decedat la vârsta de 82 de ani, a anunțat luni seară un membru al familiei sale, se arată în pagina electonică a revistei Elle.

Oscar de la Renta, calificat de presa americana drept "icoana modei", a creat recent rochia de mireasă pentru avocata britanică Amal Alamuddin, cea care s-a căsătorit cu actorul american George Clooney.

Citește și: GEORGE CLOONEY și Amal Alamuddin, căsătoriți. Rochia de mireasă, creație Oscar de la Renta 

Născut în 1932, în Republica Dominicana, Oscar de la Renta, pe numele său complet Oscar Aristides de la Renta Fiallo, a fost unul dintre cei mai cunoscuți și valoroși designeri din lume.

El a fost diagnosticat cu cancer în 2006

Format de Cristobal Balenciaga și Antonio Castillo, el a devenit cunoscut la nivel mondial în anii '60, fiind unul dintre designerii care au îmbrăcat-o pe prima doamna a Statelor Unite, Jacqueline Jennedy.

Recompensat cu numeroase premii de profil, De la Renta a lucrat pentru casele Lanvin și Balmain înainte de a-și lansa brandul care îi poartă numele. Creațiile lui sunt purtate în prezent de nume mari din industria cinematografică, din politică, dar îi de reprezentante ale mai multor case regale. De la Renta se numără și printre preferații vedetelor care optau pentru hainele semnate de el pentru a le purta pe covorul roșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel