EXCLUSIV  Cum slăbește Adina Halas! “Este greu, dar…”

Dacă nu ați auzit până acum de postul intermitent, un subiect controversat, ce înseamnă de fapt o strategie de organizare a meselor de peste zi, cu scopul de a pierde în greutate, accelerând astfel topirea grăsimilor din organism, Adina Halas vine cu explicații.

  

Vedeta a detaliat pentru DC NEWS ce face mai exact atunci când vrea să slăbească, cum mănâncă și câte calorii trebuie să ardă pe zi pentru a fi pe deplin mulțumită! Postul intermitent este o soluție la care Adina Halas apelează cu succes și pe care o recomandă și altora.

(oar_w460)

"O metodă bună la care apelez atunci când vreau să slăbesc este postul intermitent. Mănânc într-o fereastră de 8 ore, de regulă între 10-18. Există și alte variante de post intermitent, desigur. Se poate mânca într-o fereastră de 6 ore sau chiar 4. Eu am în acest interval orar 3 mese, în care mănânc puțin sub necesarul meu caloric. Dacă în ziua respectivă am antrenament, iau în calcul și caloriile pierdute astfel, deoarece o scădere prea mare a caloriilor riscă să îmi încetinească metabolismul, ceea ce nu este de dorit. De regulă, un minus de 500 de calorii pe zi este varianta cea mai bună pentru mine. De principiu îl țin o perioadă mai lungă, cel puțin două săptămâni. Cel mai mult am ținut post intermitent în fereastră de 8 ore timp de două luni, dar se poate ține pe termen lung, fără probleme. Mesele sunt cam ce mănânc în mod normal, dar cât mai curat posibil, de dietă, fără dulciuri, prăjeli, mezeluri etc…

(oar_w460)

Postul intermitent este recomandat celor care au deja o dietă cât de cât echilibrată și care își cunosc bine reacțiile organismului, deoarece este greu să treci de la un mod de alimentare haotic și dezorganizat la regulile pe care le presupune postul intermitent și pericolul să cazi victima efectului yo-yo și să te îngrași ulterior mai mult este mare.

Am auzit destul de des de la persoane care știau despre postul intermitent că în acele câteva ore în care te alimentezi poți să mănânci orice, ceea ce este total greșit. Ideea este să ai o alimentație echilibrată și să beneficiezi de toate avantajele postului intermitent, printre care efectul antiage pe care cercetătorii l-au subliniat în multe rânduri. Scăderea în greutate este semnificativă, starea psihică se îmbunătățește, calitatea somnului crește, stresul este diminuat, iar reușita controlării poftelor face ca încrederea în sine să crească. 

(oar_w460)

Postul intermitent are la bază modul primitiv de hrănire al strămoșilor noștri, care erau nevoiți să postească până făceau rost de hrană. Acest mod de hrănire este contraindicat în cazul ulcerului, diabetului sau gastritei", povestește Adina Halas pentru DC NEWS.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel