Imunoglobulina. Anunţul Ministerului Sănătăţii

14.563 fiole de imunoglobulină au fost aduse în Romania de la începutul anului.

Un număr de 14.563 fiole de imunoglobulină au fost aduse în ţară de la începutul anului și până în prezent, 7.300 dintre acestea prin Mecanismul de Protecție Civilă declanșat de către Ministerul Sănătății la începutul lunii martie 2018, conform unei informări a Companiei Naționale 'Unifarm' către Ministerul Sănătății.

În această după — amiază, alte 2.500 de fiole de imunoglobulină au intrat în depozitul Companiei Naționale UNIFARM și urmează a fi distribuite către unitățile sanitare, în funcție de solicitările acestora.

[citeste si]

Alte 12.000 de doze vor sosi în luna mai

În luna mai vor fi aduse încă 12.000 doze de imunoglobulină, dintre care 9.000 prin Mecanismul de Protecție Civilă. 'Avem în acest moment 5 tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienților noștri pentru toate tipurile de imunodeficiență—primară, secundară, sepsis sever.

Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piața românească în urma măsurilor luate de Guvernul României', a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel