Cristian Mungiu, premiu pentru scenariu la Festivalul de la Cannes

Regizorul Cristian Mungiu a fost recompensat  cu premiu pentru scenariu la cea de-a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, pentru lungmetrajul „După dealuri". De asemenea, pentru cea mai bună interpretare feminină, premiul a fost acordat celor două actrițe care interpretează rolurile principale în filmul lui Mungiu, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur.

Corespondență specială de la Magda Mihăilescu

[caption id="attachment_187375" align="alignnone" width="640" caption="Foto: Reuters"][/caption]

Cristian Mungiu a realizat scenariul filmului după romanul scris de Tatiana Niculescu Bran.  Povestea lungmetrajului este plasată într-o mănăstire ortodoxă şi se centrează pe deformarea psihică până la alunecarea în nebunie a unei tinere, exorcizarea ei şi investigaţiile ulterioare ale poliţiei.

 Aceasta nu este prima ediţie a festivalului când Cristian Mungiu câştigă un premiu. El a primit Marele Premiu "Palme d'Or" la Festivalul de Film de la Cannes, în 2007, pentru filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“.

 Anul acesta, premiul a fost adjudecat de regizorul austriac Michael Haneke pentru lungmetrajul „Amour (Dragoste)“.

Cristian Mungiu a declarat, duminică, la gala de premiere de la Cannes, că în spatele poveştii din "După dealuri" există "oameni care au suferit cu adevărat", amintind că filmul este bazat pe fapte reale.

 "Mă bucur să mă aflu aici. Nu ştii niciodată când ţi se mai dă această ocazie", a spus Cristian Mungiu pe scena de la Palais des Festivals, unde se desfăşoară ceremonia de premiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel