Cristian Diaconescu, profil de preşedinte, dar postul e de ales, nu de numit

Un lider PMP face o aluzie transparentă la lipsa de performanță a lui Cristian Diaconescu. Cristian Petrescu, secretarul general al PMP,  deși spune că partidul are un candidat respectabil şi respectat, Cristian Diaconescu, arată că "postul de preşedinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit", relatează Mediafax.

"Marţi vom discuta, vom găsi, sperăm noi, cea mai bună soluţie. Ideea este să obţinem un rezultat cât mai bun la alegeri fiindcă nu ne putem permite să lăsăm ţara unui preşedinte de stânga, respectiv lui Victor Ponta. Atunci, prin procentul obţinut de candidatul nostru şi prin procentul obţinut de alte partide de dreapta, facem tot posibilul să îl împiedicăm pe Victor Ponta să ajungă preşedintele României. Bineînţeles că ne dorim ca al nostru candidat să intre în turul doi fiindcă acolo lupta cu Victor Ponta se duce cu totul altfel", a spus Petrescu, sămbăătă,  la conferinţa judeţeană a PMP Bistriţa-Năsăud.

El a amintit că în anul 2000 Traian Băsescu a intrat târziu în cursa pentru Primăria Bucureşti, având doar 4%, dar a reuşit în trei săptămâni să ajungă la 17%, a intrat în turul doi şi a ajuns primar al Capitalei.

Citește și: MRU acuză mazilirea lui Diaconescu: "L-au umilit"

"Faptul că acum cineva are 40% în sondaje nu îi garantează sub nicio formă câştigarea cursei pentru alegerile prezidenţiale şi, în funcţie şi de noi, cred că rezultatul final al alegerilor poate fi împotriva candidatului stângii", a spus Petrescu.

Despre cum s-a ajuns la ideea schimbării candidatului PMP pentru prezidenţiale, Petrescu a spus: "Sunt păreri şi păreri. Pe de-o parte, avem un candidat respectabil şi respectat cu un profil foarte bun de preşedinte, însă postul de preşedinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit şi ca să poţi ajunge preşedinte trebuie să fii ales de oameni. Există cercetări sociologice pe care ni le-au arătat unii colegi din care reiese că domnul Cristian Diaconescu nu ar obţine un număr suficient de mare de voturi ca să putem continua cu dânsul. Pe de altă parte, ştim foarte bine în ce măsură sunt românii pregătiţi să voteze o femeie sau să treacă peste un anumit misoginism".

Petrescu a precizat că vor fi puse în balanţă, "atât avantajele, cât şi dezavantajele" unei schimbări a candidatului la Preşedinţie.

"Interesul nostru, al tuturor, este să avem un candidat cu cât mai mari şanse, care să ne aducă cele mai multe voturi. În măsura în care vom stabili, în urma dezbaterilor, că ne avantajează schimbarea candidatului, probabil că o vom şi face. Nu e o decizie luată în acest moment. E o decizie democratică şi sper să luăm cea mai înţeleaptă decizie", a spus Cristian Petrescu.

Citește și: PMP Cluj, reacție vehementă la adresa lui Cristian Diaconescu: Ne şantajează?

Secretarul general al PMP a adăugat că preşedintele Traian Băsescu se va alătura PMP când îşi va termina mandatul la Cotroceni, iar datoria membrilor partidului Mişcarea Populară este aceea să nu îl aştepte cu un "mini-partid".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel