EXCLUSIV  Creierul lui Mihai Eminescu, un mister total. Descoperirea care cutremură

Ziua Culturii Naționale - expoziții, spectacole de teatru, concerte, ateliere pentru copii și lecturi interactive
Ziua Culturii Naționale - expoziții, spectacole de teatru, concerte, ateliere pentru copii și lecturi interactive

Pe 15 ianuarie 2021 se împlinesc 171 de ani de la nașterea celui care a fost poetul național al românilor – Mihai Eminescu. 

Despre creierul lui Mihai Eminescu au tot fost controverse. Traducătorul și psihanalistul Adrian George Sahlean a vorbit despre viața marelui poet și gazetar național, Mihai Eminescu, mai precis despre boala de care suferea.

VEZI ȘI: 15 ianuarie, ziua lui Mihai Eminescu. Avangardistul cu prezervativ înnodat la gât, la statuia marelui poet național / video

"În momentul în care el s-a dus la Viena și a fost internat într-un sanatoriu și ăia, după o lună de tratament nu au găsit pentru ce fusese trimis, cu același tip de suferință. Și, după o lună, s-a întors acasă. A intrat din nou la Timpul, a început să scrie... Ei au constatat că nu putea să iasă decât de sub condeiul lui material de nivelul respectiv și a intrat din nou în mișcările intestine care i-au agravat starea. Atitudinea lui era foarte verticală. (...) Era suspectat încă din tinerețe. Austriecii nu îl înghițeau.

Așa zisa nebunie este o stare neuro-psihologică care a fost agravată de combinația dintre stilului de viață, epuizarea și tratamentul urmat. Un caz de malpraxis cum s-ar zice azi. Creierul lui a fost lăsat pe un pervaz să îl mănânce o pisică și nu s-a făcut un buletin de constatare, dincolo de faptul că avea un creier de 2,3-2,4 kilograme care s-a mai găsit doar la Schiller (n.red. - Poetul Friedrich von Schiller) și încă câțiva", a precizat Adrian George Sahlean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel