Copilăria de coşmar a lui Ştefan Mihăilescu Brăila. Mama îl ura "de moarte" iar unchiul îl bătea cu lingura de lemn în cap

Ştefan Mihăilescu Brăila alături de Sebastian Papaiani în "Secretul lui Bachus" - foto: captură video
Ştefan Mihăilescu Brăila alături de Sebastian Papaiani în "Secretul lui Bachus" - foto: captură video

Nu a fost un copil dorit, nici iubit în timpul vieţii. I se spunea mereu că este prost şi urât şi chiar era agresat fizic de mama şi de unchiul lui.

A fost unul dintre marii comedianţi ai noştri, Louis de Funes al României. Uneori nu trebuia să spună nimic! Doar îl priveai și râdeai! Ne-a făcut să râdem îm hohote, însă toată viața sa a fost marcată de o mare durere. Se spune că a fost un copil nedorit și neiubit de mamă, lucru care i-a influențat întreaga sa devenire ca om. 

Ştefan Mihăilescu-Brăila s-a născut la 3 februa­rie 1925 la Brăila. A venit pe lume dintr-o relație de o noapte cu un medic care locuia în cartierul Lacul Dulce. Nu a avut o copilărie fericită. Mama lui a fost infirmieră și l-a născut la 19 ani, în afara căsătoriei. A fost un copil ”din flori”, cu copil nedorit și care nu a fost iubit de mama sa. Din acest motiv, Ştefan Mihăilescu-Brăila n-a putut să-şi ierte mama niciodată și a fost marcat pe viaţă. A su­fe­rit îngrozitor, inclusiv în adolescenţă. Mai târziu, a mărturisit că, la rândul său, nu a putut iubi: ”N-am fost învăţat”, spunea marele actor.

Femeia care i-a dat viaţă era rece, se purta rău cu el. Unchiul lui îi spunea mereu că e "bun de nimic" şi foarte urât, îl bătea cu lingura în cap. A suferit toată viaţa, complexat nu doar de aspectul său dar şi de sărăcie. Era po­sesiv cu lucrurile lui, dar era şi în stare să dăruiască foarte mult, scria click.ro, la 23 de ani de la moartea marelui actor.

A sfârșit în sărăcie 

Sfârșitul lui Ștefan Mihăilescu-Brăila nu a fost unul demn de un actor de talia sa. A murit în sărăcie, iar la înmormântarea sa au fost prezenți doar zece oameni. Nu înainte, însă, de a se confrunta cu grave probleme medicale care i-au transformat ultimii ani din viață într-un chin nesfârșit. „Nu era deloc un tip comod. Era cu toane. Dar acum, că vremea a trecut, pot spune că toţi avem aşa ceva. Când era supărat era bine să nu insişti, să-l laşi în pace să-i treacă. Când căutai ceva şi nu găseai şi te vedea că nu reuşeşti să găseşti, venea şi spunea: Bă, poate n-ai avut!

Într-o zi, n-am de lucru, când îşi căuta el ochelarii, teribil de grăbit pentru că întârzia la spectacol, şi repeta întruna: Unde i-am pus? Unde i-am pus? şi spun: Dar poate n-ai avut. O dată s-a întors spre mine: Vezi că te bag undeva!. Atunci mi-am dat seama că este o chestie unilaterală. Merge de la el spre mine; invers este mai bine să nu”, afirma Florin Mihăilescu-Brăila, fiul acestuia, despre tatăl său, în revista Taifasuri.

Prin Decretul nr. 3 din 13 ianuarie 1964 al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române, actorului Ștefan Mihăilescu-Brăila i s-a acordat titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Române „pentru merite deosebite în activitatea desfășurată în domeniul teatrului, muzicii și artelor plastice”. A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a III-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Ștefan Mihăilescu-Brăila a fost și prezentator a numeroase emisiuni de teatru și divertisment la Radio și Televiziune. Actorul a decedat la 19 septembrie 1996, în București și a fost incinerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel