Copiii lui Steve Jobs și Bill Gates, restricții la tehnologie. Singurii din școală

Rețele sociale
Rețele sociale

Studii recente au arătat cum copiii care sunt expuși frecvent rețelelor sociale prezintă riscuri mărite de depresie, iar cei care își folosesc telefoanele mobile mai mult de trei ore pe zi, sunt mai susceptibili de a fi suicidari. De aceea, copiii lui Bill Gates și Steve Jobs folosesc limitat tehnologia acasă, dar și la școală.

Cercetările au descoperit că riscul de depresie al unui elev de clasa a opta este de 27% când folosește frecvent social media. Copiii care își folosesc telefoanele timp de cel puțin trei ore pe zi sunt mult mai susceptibili de a fi suicidari. Studiile recente au descoperit că rata de sinucidere a adolescenților din SUA eclipsează rata de omucidere, smartphone-uri fiind o forță motrice.

Autori precum Clement și Miles argumentează că cele mai mari două figuri din recenta istorie - Bill Gates și Steve Jobs - și-au lăsat rareori copiii să se joace cu produsele la care au ajutat să se creeze.

Limităm tehnologia folosită de copiii noștri acasă, declara Steve Jobs

În 2007, Gates, fostul CEO al Microsoft, a implementat un plafon pe ecran când fiica sa a început să dezvolte un atașament nesănătos la un joc video. De asemenea, el nu și-a lăsat copiii să aibă telefoane mobile până la vârsta de 14 ani. (Astăzi, vârsta medie pentru un copil care primește primul telefon este de 10.)

Jobs, care a fost CEO al Apple până la moartea sa în 2012, a dezvăluit într-un interviu acordat pentru New York Times din 2011 că a interzis copiilor să folosească iPad-ul recent lansat. Limităm tehnologia folosită de copiii noștri acasă, a declarat Jobs pentru reporterul Nick Bilton.

În "Screen Schooled", Clement și Miles fac dovada că părinții bogați din Silicon Valley par să înțeleagă puterile de dependență ale smartphone-urilor, tabletelor și computerelor mai mult decât publicul larg - în ciuda faptului că acești părinți trăiesc adesea prin crearea și investind în această tehnologie.

"Este interesant să credem că într-o școală publică modernă, unde copiii sunt obligați să folosească dispozitive electronice cum ar fi iPad-urile", scriau autorii, "copiii lui Steve Jobs ar fi singurii dintre copiii care au opțiunea să nu le folosească".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel