Copacul morții. Provoacă arsuri extrem de grave dacă îl atingi

Există un copac extrem de periculos pentru sănătatea omului supranumit - arborele morții.

Se găsește în Golful Mexic, pe plajele din insulele Caraibe, dar și în unele zone din America de Sud. Temutul copac crește în peisaje idilice și poate ajunge la înălțimi falnice. Fructele sale seamănă cu merele - sunt dulci și foarte aromate.

Doar dacă atingi acest copac riști iritații severe. Dacă te refugiezi sub el în timp ce plouă... poate fi un lucru extrem de periculos pentru că seva diluată provoacă erupții cutanate extreme. Arderea sa este, de asemenea, o idee proastă. Fumul scos duce la probleme grave cu vederea, dar și la probleme respiratorii. Cu toate acestea, contactul cu copacul nu este mortal. Adevărata amenințare constă în fructul rotund care odată mâncat poate provoca vărsături și diaree, scrie BBC Mundo.

Ce spune istoria

Copacul morții conține foarte multe toxine dintre care cea mai importantă este phorbol. Localnicii spun că triburile din zona Caraibilor foloseau această substanță pentru a-și tortura inamicii. Se spune că aceștia își legau prizonierii de copaci și așteptau să plouă pentru ca apa să se îmbine cu toxina și să curgă pe trupurile celor chinuiţi, provocându-le arsuri pe piele.

Foto de arhivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel