Concedierile din TVR, urmare a unei selecții primitive, acuză Gianina Corondan

gianina_corondan
gianina_corondan

Fosta prezentatoare a TVR, Gianina Corondan, a criticat pentru Gianina Corondan a arătat că numele său se află pe lista concedierilor pentru simplul motiv că nu "a acceptat umilința de a trece prin aceste teste, deloc relevante pentru măsurarea competențelor angajaților din TVR".

"Mă aflu pe lista de disponibilizați nu pentru că nu am trecut testele, ci pentru ca eu nu m-am prezentat la selecție, în cunoștintă de cauză", a declarat fosta prezentatoare a TVR, în opinia căreia maniera de selecție a fost una care nu a filtrat elementele esențiale, caracteristice unui profesionist de televiziune.

"Nicăieri în Europa selectarea de personal nu s-a făcut de o manieră așa de primitivă, ca abordare și credibilitate. Concursul nu a filtrat nici pe departe creativitatea, talentul, priceperea și capacitatea de comunicare cu publicul – esențiale pentru un profesionist de televiziune", a mai spus Gianina Corondan.

În argumentarea celor declarate, fosta prezentatoare a dat și un exemplu de întrebare din testul grilă, menit să selecteze profesioniștii din corpul editorial: "În ce an a fost înființată televiziunea națională?"

"Oare asta trebuie să știe un realizator de emisiuni, în relația lui cu telespectatorii, pentru a rămâne în TVR? Răspunsurile la astfel de întrebări îl legitimează pe el ca bun profesionist? I-ar procura un loc de muncă într-o televiziune competitivă și dinamică?", întreabă Geanina Corondan, notând faptul că, actual, televiziunea s-a schimbat fundamental, iar profesioniștii de televiziune se reinventează permanent pentru a face față noilor tendințe de consum de știri și divertisment.

Gianina Corondan se numără printre cei 627 de angajaţi ai TVR care au fost concediaţi de la 1 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel