Comisia de anchetă privind ofițerul acoperit, respinsă de Camera Deputaților

Deputații  au respins, miercuri, solicitarea grupurilor parlamentare PNL şi PDL cu privire la înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei existenţe a unui ofiţer sub acoperire în rândul candidaţilor la alegerile prezidenţiale.

În punctul de vedere al Comisiei pentru regulament şi al Comisiei juridice se precizează că, potrivit deciziilor CCR, şeful statului şi reprezentanţii puterii judecătoreşti nu pot fi anchetaţi de Parlament.

"Comisiile apreciază că legalitatea constituirii unei Comisii speciale de anchetă, care să investigheze problema ofiţerilor acoperiţi în domeniul politic, nu se impune pentru că, în cadrul Parlamentului, există Comisiile pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, respectiv asupra SIE. Din punct de vedere procedural, solicitarea celor două grupuri grupuri parlamentare poate fi supusă votului plenului Camerei Deputaţilor şi recomandă respingerea", se arată în punctul de vedere al celor două Comisii, citit în plen de deputatul Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei juridice.

Citește și: Teodor Atanasiu: E greu să faci o majoritate parlamentară fără traseişti

Plenul şi-a însuşit acest punct de vedere şi a respins solicitarea cu 181 de voturi "pentru", 98 de abţineri şi 5 "împotrivă".

Alianţa Creştin-Liberală a depus, pe 16 septembrie, cererea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Camerei Deputaţilor referitoare la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind existenţa unui ofiţer acoperit printre candidaţii la prezidenţiale. Cererea a fost semnată de 109 deputaţi PNL şi PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel