Teodor Atanasiu: E greu să faci o majoritate parlamentară fără traseişti

Orice partid politic serios doreşte să ajungă la putere tocmai pentru a-şi putea pune în practică ideile politice şi proiectele pe care le are, însă, în momentul de față, doar PNL şi UDMR n-ajung pentru constituirea unei majorităţi, dacă scoți din calcul traseismul politic, a declarat, miercuri, la RFI, vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu.

"Având în vedere actuala componenţă a Parlamentului României, în care cam 20% din parlamentari sunt aşa-zişii traseişti politici, adică cei care au candidat pe-o listă şi acum se află în cu totul şi cu totul alt partid, e destul de greu să faci o majoritate parlamentară fără aceşti traseişti politici. Lăsând PNL şi respectiv PSD din această ecuaţie, rămân foarte puţini, UDMR-ul şi câţiva parlamentari care să nu se afle în această situaţie de traseism politic. De aceea, cred că e destul de greu ca PNL să facă într-un ritm rapid o altă majoritate", a explicat Teodor Atanasiu.

Întrebat dacă asta înseamnă că vor trebui luaţi în calcul şi traseiştii politici la formarea unei alte majorităţi parlamentare, vicepreşedintele PNL a răspuns: "Dacă scoţi din calcul traseismul politic, doar PNL şi cu UDMR-ul care ar rămâne ca partid fără traseişti n-ajung pentru constituirea unei majorităţi. În timp, o să încercăm în urma discuţiilor fie să constituim o majoritate parlamentară, fie să ne consolidăm ca Opoziţie foarte puternică şi într-un final să reuşim să dăm jos Guvernul. Ceea ce pot să vă spun cu siguranţă este că nu ne grăbim să facem repede un Guvern până la sfârşitul acestui an".

Pe de altă parte, Teodor Atanasiu a explicat și de ce PNL vrea să ajungă la putere în 2015, chiar dacă trebuie să deconteze toate măsurile sociale adoptate în acest an de actualul Guvern, pe care, de altfel, le-au criticat.

"N-ar fi pentru prima dată când venim după o perioadă dificilă şi cu multe lucruri de decontat. Dar totuşi, orice partid politic serios doreşte să ajungă la putere tocmai pentru a-şi putea pune în practică ideile politice şi proiectele pe care le are. Din Opoziţie poţi foarte frumos să ţi le prezinţi, dar ca să le pui în practică nu poţi decât dacă guvernezi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel