CM 2022 Qatar: Primul stadion construit pentru Cupa Mondială este gata

Primul stadion construit pentru CM 2022 Qatar va fi inaugurat joi, 16 Mai 2019.

Primul stadion construit pentru Cupa Mondială de fotbal 2022 din Qatar va fi inaugurat joi, cu ocazia finalei Cupei Emirului, care va opune echipele Al Sadd şi Al Duhail, informează DPA. Stadionul Al Wakrah, situat la sud de capitala Doha, are o capacitate de circa 40.000 de spectatori, iar forma lui se inspiră dintr-o barcă tradiţională arăbească.

Până acum a mai fost terminat un stadion al Mondialului din 2022, arena Khalifa, renovată în urmă cu doi an, care va găzdui Campionatele Mondiale de atletism în această toamnă (27 septembrie - 6 octombrie). Cele opt stadioane ale CM 2022 sunt prevăzute cu aer condiţionat pentru a regla temperatura pe teren şi în tribune.

CM 2022 Qatar se desfășoară în noiembrie-decembrie

Mondialul 2022 nu va avea loc în perioada obişnuită, iunie-iulie, ci între 21 noiembrie şi 18 decembrie, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează vara în Qatar. Gianni Infantino, preşedintele FIFA, doreşte creşterea numărului de echipe de la acest turneu, de la 32 la 48, ceea ce ar presupune disputarea unor meciuri în câteva ţări din regiune.

Kuweitul şi Omanul ar putea pune la dispoziţie patru stadioane în acest scop. Qatarul se află de circa doi ani în plină criză diplomatică cu mai mulţi vecini ai săi, printre care Arabia Saudită, Bahrainul şi Emiratele Arabe Unite, ce îl acuză de susţinerea terorismului. De asemenea, Qatarul este criticat de organizaţii pentru drepturile omului în legătură cu condiţiile pentru muncitorii de pe şantierele Cupei Mondiale.

Citește și:

Fotbal: Qatarul deschide miercuri prima linie de metrou în vederea CM din 2022

Euro 2020 – suntem gata de acțiune! Mesajul PSD privind stadioanele Steaua și Giulești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel