Clătite poloneze. Rețeta pentru un desert fantastic: Se bagă la cuptor, la final

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rachel Claire)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rachel Claire)

Ai încercat vreodată rețeta de clătite poloneze? Dacă nu, ar trebui să o faci cât mai repede, în cazul în care ești un gurmand și nu-ți scapă nimic atunci când vine vorba de deserturi.

Ingrediente

750 ml lapte
100 ml smântână
250 g brânză dulce
1 ou
2 linguri de zahăr
1 lingură de rom
faină cât cuprinde
dulceaţă de fructe
ulei
sare

Cum se prepară

Se spală oul, se şterge cu o cârpă curată şi se sparge într-un vas adânc. Se pun peste ou două linguri de făină, se amestecă şi se subţiază cu lapte dulce, potrivit petitchef.ro. Se continuă operaţia până când se termină făina şi laptele. Când amestecul devine omogen, se adaugă un praf de sare şi două linguri de apă rece. Aluatul se lasă la rece timp de o oră, se parfumează cu jumătate de linguriţă de coajă de lămâie rasă, apoi se fac clătitele în tigaia destinată acestora.

Se unge tigaia cu puţin ulei, se ia o lingură de supă plină cu aluat, se pune în tigaie. Se coc clătitele pe ambele părţi. Apoi, se aşază pe o farfurie şi se ung cu dulceaţă de fructe parfumată cu o linguriţă de rom. Clătitele astfel pregătite se rulează şi se pun într-o formă unsă cu unt sau ulei. Se presară printre ele brânză de vaci în amestec cu zahăr tos, se acoperă cu smântâna şi se introduce forma în cuptorul cald timp de 15 minute.

BONUS: Clătite thailandeze, rețeta. Cum se prepară

Ingrediente

60 g unt
500 g făină
250 ml apă
1 ou mare
1 lingură zahăr
2 linguri unt
un praf generos sare

Umplutură:

banane feliate
ciocolată topită/nutella
lapte condensat
zahăr

Cum se prepară

Într-un bol, combină apa cu sarea şi zahărul, până ce se dizolvă complet. Adaugă apoi oul şi omogenizează. Separat, răspândeşte untul în făină cu degetele, până obţii o făină cu micuţe cocoloaşe, potrivit retetepractice.ro. Combină cele două compoziţii şi frământă aluatul de clătite thailandeze pentru 5-10 minute. Va rămâne uşor lipicios la atingere, însă n-ar trebui să mai adere la mâini în timpul frământării, spre final. În caz contrar, mai pudrează puţin câte puţin făină.

Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute, apoi porţionează-l în 10-11 bucăţi de câte 80-90 g fiecare. Cu cât ai o tigaie de clătite mai mare, cu atât vei face fiecare bucată de aluat mai mare. Unge fiecare bucată de aluat cu ulei şi apoi rotunjește-le pe fiecare în parte. Dă bilele de aluat pentru clătite la frigider într-o tavă acoperită cu folie alimentară pentru 2-3 ore.

Scoate apoi aluatul şi întinde cu mâinile pe un blat de lucru fiecare bilă de aluat în parte, astfel: Întâi aplatizează aluatul cu degetele, apoi ridică de margini şi îndepărtează-le puţin câte puţin, de jur-împrejur, până obţii o foaie subţire, mai mare decât tigaia de clătite.

Odată întinsă bine clătita, încinge puţin tigaia şi stropeşte-o cu 1/2 lingură ulei. Frige clătită în tigaia încinsă până ce aproape se rumeneşte. Aşază în centrul său feliile de banane şi/sau nutella, după gust.  Împătureşte clătita ca pe un plic, către centru, suprapunând puţin marginile, apoi întoarce-o pentru o coacere uniformă.

Serveşte clătitele thailandeze tăiate cubuleţe mici, presărate cu lapte condensat sau cu sos de ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel