Clasă și educație – dezbatere în cadrul Serilor de non-ficțiune

Flaviu Predescu / 19 feb 2019 / 13:41 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vă așteptăm la o nouă dezbatere din cadrul Serilor de non-ficțiune la MNLR. Întâlnirea de miercuri va fi dedicată volumului „Clasă și educație. Inegalitate și reproducere socială în învățământul românesc”, de Sebastian Ţoc, Editura Pro Universitaria, 2018.

Invitaţi: Sebastian Ţoc, Maria Cernat, Mihai Vasile. Moderator: Vasile Ernu.

„Cartea este construită în jurul unui obiectiv central, anume acela de a explica cum factorii socio-familiali și cei școlari influențează în diverse contexte rezultatele educaționale ale elevilor. Îmi propun să ofer o imagine generală a modalității în care învățământul generează oportunități pentru elevi într-un context social marcat de sărăcie și politici de protecție socială aproape inexistente și, în același timp, să conectez tabloul general cu mecanismele de selecție a elevilor din învățământul obligatoriu. Unul dintre capitole tratează pe larg inclusiv ce se întâmplă după selecția la liceu, fiind descrisă viața cotidiană într-o clasă de elevi dintr-un liceu de elită din România” - Sebastian Țoc.

Sebastian Țoc este cercetător științific la Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române și cadru didactic asociat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, având o importantă experiență în realizarea de cercetări care utilizează atât metodologii cantitative, cât și calitative. Cercetările pe care le realizează în prezent includ teme precum: egalitatea de oportunități și excluziunea socială în România; cercetări calitative care analizează experiențele de muncă și/sau șomaj ale tinerilor NEET din România; analiza politicilor care își propun reducerea inegalităților sociale în România.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, anunță MNLR într-un comunicat pe Facebook.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22