EXCLUSIV  Cine este mocirlă, domnule Cioloș?

O analiză de Flaviu Predescu

Întocmai cum am anticipat într-un articol din septembrie, tocmai în aceste două zile în care n-ar mai trebui să se facă propagandă, internetul (și nu doar) va colcăi de mesaje anti - PSD. De ce se întâmplă acest lucru, un posibil răspuns s-ar putea găsi în lipsa de structură și infrastructură politică a celor care vor să reprezinte alternativa la PSD.

Mai exact, niciodată nu s-a știut clar cine sunt adversarii social-democraților. Mereu aceștia s-au metamorfozat, atât ca denumire, cât și ca doctrină și mesaj. Ei s-au lipit la fluxul de emoții negative, pe care de altfel l-au generat și s-au hrănit apoi cu ura românului față de român.

Tot în articolele anterioare, am anticipat că jargonul „penal" este o invenție de comunicare, cu vădit scop electoral, pe care nici președintele României nu s-a sfiit să o folosească ori de câte ori a avut ocazia, chiar dacă acest cuvânt nu poate fi atribuit nici măcar gramatical unei persoane. Mai mult decât atât, prin intermediul pseudo-simbolului „Cioloș" se acreditează ideea că absenteismul este favorabil PSD și că ieșitul la vot, în care organizațiile non-guvernamentale joacă un rol extrem de activ, trebuie să însemne musai un vot anti-PSD.

Din nou avem de a face cu votul contra PSD, în cel mai josnic mod –prin minciună. Cu această ocazie poate se hotărăște și PSD să susțină, într-un final, crearea unor organizații non-guvernamentale cu influențe de stânga, așa cum cei care se ascund sub termenul de „dreapta" au încă de la începutul anilor 90 și le folosesc strict electoral.

Caracteristica principală a acestor ong-uri, este dincolo de disciplina de tip militar, o așa zisă credibilitate (în ochii publicului neavizat) de a asigura platformă „neutră" pentru „telectualii" dreptei. După ce aceștia, printre care și domnul Pleșu, au eșuat lamentabil în proiectele lor politice, au reînviat și mai reînvie din patru în patru ani, ca niște ghiocei de sub talpa plugarului și ne spun cum ar trebui să stea treaba, având sub nări aburii unei cafele și în față audiențe cuminți, pe care și le aleg.

În România reală, în schimb, cea a „mocirlei", în care Cioloș spune că își bagă picioarele tocmai pentru a ne salva, lucrurile stau altfel. Oamenii au nevoie astăzi de hrană și medicamente, exact așa cum spune și un clip al stângii. Astăzi, cu adevărat, este nevoie de asigurarea resurselor și de o viață mai bună. Dar e greu să-l mai crezi pe Dragnea, dacă privești prin ochii celor care îl manevrează pe Cioloș. Miza era de fapt, nu să se recunoască faptul că PSD a făcut ca România să fie țară membră NATO și UE, ci că PSD nu a realizat tot ce nu s-a realizat din 1990 până în zilele noastre. Iar aici, iertată-mi fie expresia, uitatul binelui făcut e o trăsătură cardinală a multor români.

Sub această deviză, internetul și nu doar el, vor colcăi până duminică și mai ales duminică, de mesaje agresive. Aceste mesaje, adevărați viruși lexicali, care îndeamnă la vrajbă, învârtind morișca emoției, vor otrăvi iar sufletele alegătorilor. Instabilitatea țării trebuie să continue și de ce nu, chiar și dezintegrarea ei teritorială, dacă va fi cazul. Pentru că termenul de națiune n-ar trebui să existe, nu-i așa, domnule Cioloș? Și totuși, până la urmă ce vă motivează să intrați în mocirlă și să ne salvați?

Flaviu Predes

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel