Chuck Blazer (FIFA), suspendat pe viaţă din activităţile legate de fotbal

Fostul secretar general  al CONCACAF a fost găsit vinovat de a fi încălcat regulile FIFA privind loialitatea, confidenţialitatea, obligaţia de a informa, conflictul de interese, oferirea şi acceptarea de cadouri şi mită.

Fostul membru al Comitetului Executiv al FIFA Chuck Blazer a fost suspendat pe viaţă, joi, din toate activităţile legate de fotbal, de Comisia de Etică a forului mondial, în urma scandalului de corupţie în care este implicat, informează Reuters.

Blazer, care a fost secretar general al CONCACAF, a fost suspendat pe baza probelor oferite de anchetatorii americani, care au deschis acest caz.

"Blazer a comis multe şi diverse abateri în formă continuă şi repetată, în timpul în care a ocupat funcţii oficiale influente la FIFA şi CONCACAF. În calitate de oficial al fotbalului, el a fost un jucător important în sistemul privind oferta, acceptarea, plata şi primirea de plăţi ilegale, mită şi în alte scheme de produs bani", se arată într-un comunicat al FIFA.

Citește și: Corupție la FIFA: Jeffrey Webb, revocat din funcția de președinte al CONCACAF

Blazer a fost găsit vinovat de a fi încălcat regulile FIFA privind loialitatea, confidenţialitatea, obligaţia de a informa, conflictul de interese, oferirea şi acceptarea de cadouri şi mită.

Justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali, într-un caz de corupţie care a zguduit forul fotbalistic mondial şi care a dus la demisia preşedintelui Joseph Blatter.

Ancheta a început după ce americanul Chuck Blazer, 70 de ani, a cooperat cu autorităţile americane. El a pledat vinovat în 2013 la zece capete de acuzare, incluzând complot, înşelătorie, fraudă elecroinică, şi a plătit o amendă de 1,9 milioane de dolari.

Potrivit presei americane, Blazer a recunoscut că a primit mită în legătură cu desemnarea Africii de Sud ca gazdă a Cupei Mondiale din 2010 şi că a facilitat acceptarea unei mite cu privire la ediţia 1998 a competiţiei, din Franţa. El a făcut aceste mărturisiri în instanţă, în 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel