Corupție la FIFA: Jeffrey Webb, revocat din funcția de președinte al CONCACAF

Confederația de Fotbal a Americii de Nord, Centrale și Caraibelor (CONCACAF) a decis, joi, să îi revoce din funcții pe președintele Jeffrey Webb și pe Eduardo Li, membru al Comitetului său Executiv. Cei doi se află printre cele 14 persoane inculpate de justiția americană pentru corupție.

”În conformitate cu statutele CONCACAF, Comitetul executiv i-a revocat, cu titlu provizoriu, din funcțiile lor pe Jeffrey Webb și Eduardo Li (președintele federației costaricane) și l-a numit pe Alfredo Hawit, până acum vicepreședinte, în postul de președinte al CONCACAF”, a anunțat organizația printr-un comunicat citat de Agerpres.

De asemenea, secretarul general al forului localizat la Miami (Florida), Enrique Sanz, a fost disponibilizat.

Vezi și: Sepp Blatter, reacție după scandalul de corupție de la FIFA

Jeffrey Webb, președintele Federației de Fotbal din Insulele Cayman, îi succedase în 2012 la conducerea CONCACAF controversatului Jack Warner, pus și el sub acuzație de justiția americană.

Grație funcției din CONCACAF, Webb făcea parte din Comitetul Executiv al FIFA, fiind unul dintre vicepreședinții forului mondial.

CONCACAF a mai anunțat că încredințează către președinții federațiilor din Canada, Victor Montagliani, SUA, Sunil Gulati, și Mexic, Justino Compean, ”responsabilitatea formării unei comisii care să evalueze derularea operațiunilor comerciale ale CONCACAF, în lumina ultimelor dezvăluiri”.

”Suntem profund dezamăgiți de afirmațiile justiției, care demonstrează încă o dată că organizația CONCACAF a fost victima unei fraude”, a subliniat Alfredo Hawit, noul conducător al forului.

”Vom continua să colaborăm total cu autoritățile în cadrul anchetei”, a mai spus oficialul.

Citește și: Vladimir Putin, reacție furibundă la adresa SUA după arestările de la FIFA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel