Chirieac: Cîțu ar trebui să facă parte în continuare din Guvern. A reușit un lucru foarte important

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Bogdan Chirieac a vorbit despre negocierile dintre PSD și PNL pentru intrarea la guvernare, subliniind un aspect cheie al discuțiilor.

Antena 3 a prezentat rezultatele negocierilor din acest weekend privind formarea unei noi majorități parlamentare cu contribuțiile Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal.

Astfel, sursele televiziunii au dezvăluit de cine ar fi condusă România în cazul unei alianțe: Klaus Iohannis (PNL) – președinte; Nicolae Ciucă (PNL) – premier; Florin Cîțu (PNL) – președintele Senatului; Marcel Ciolacu (PSD) – președintele Camerei Deputaților.

PNL a pierdut alegerile și va avea trei din primele patru funcții în stat

Ca reacție la această listă, analistul politic Bogdan Chirieac a remarcat: „E un partid care a pierdut alegerile, da (n.r., PNL)? Iar Marcel Ciolacu poate să ia și mâine singur conducerea Camerei Deputaților”.

„Nu m-ați auzit des lăudându-l pe Florin Cîțu. Cîțu ar trebui să facă parte în continuare din guvern fiindcă a reușit un lucru foarte important cu menținerea ratingului de țară. Un lucru important cu Standard & Poor’s. Mai departe, Cîțu știe să se împrumute. E o virtute să știi să te împrumuți. Ferească Dumnezeu să vină momentul în care să nu ne mai împrumute lumea!”, a adăugat Chirieac.

E corect că Iohannis vrea un minister sau altul, doar că partidul să nu a câștigat alegerile

„E perfect când spunem că președintele Iohannis vrea un anumit minister sau altul. Foarte bine, dar trebuia ca partidul domniei sale să fi câștigat alegerile. Atunci le iei pe care le primești. Alegerile le-a câștigat alt partid. În astfel de momente atât de dificile, nu e că ții cu un partid sau cu altul (...) – s-a mai întâmplat până acum ca partidul de pe locul doi să dea guvernul?”, a mai spus analistul.

„Până acum, toți președinții pe care i-am spus nu au făcut acest lucru. E o vulnerabilitate a Constituției noastre că președintele nu mai e parte din partid. Nu! Barack Obama e democrat, Donald Trump e republican, și cu mândrie! Probabil trebuie schimbat lucrul acesta, dar nu s-a întâmplat ca un partid să câștige alegerile și să nu poată să formeze guvernul”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel