Centura Verde Bucureşti-Ilfov, vis aproape împlinit. Alex Găvan: Ce miracol să fim parte din Spectacolul Vieții!

foto: Alex Găvan, Facebook
foto: Alex Găvan, Facebook

Pădurile județului Ilfov vor intra într-un program de protecție.

Pădurile din jurul Capitalei nu vor mai putea fi tăiate că până acum. 26 de mii de hectare vor fi protejate prin lege, după votul dat în unanimitate în Senat. 

"După votul în unanimitate de la Senat, unde toate partidele au votat proiectul nostru de lege pentru protejarea pădurilor din jurul Bucureștiului (piatra de temelie a viitoarei centuri verzi București-Ilfov), ne-am întâlnit să agreăm calea pentru ca acest lucru să se întâmple în toamnă și la Camera Deputaților, forul decizional. De asemenea, am creionat pașii prin care toate comunitățile urbane mari din țară să beneficieze de astfel de centuri verzi. Platforma civică "Împreună pentru Centura Verde" aduce societatea civilă, autoritățile și politicienii laolaltă. Pentru că poluarea și schimbările climatice nu au culoare politică.

Și pentru ca toți să alegem conștient și asumat să fim parte din soluție și nu din problemă. Doar călătorim împreună cu zeci de mii de kilometri pe oră în universul nemărginit, în această fabuloasă navă cosmică numită Planeta Pământ. Ce miracol să fim parte din Spectacolul Vieții, dragii mei! De la stânga la dreapta, Mircea Fechet (ministrul mediului, deputat PNL, co-inițiator al proiectului de lege), Diana Buzoianu ( deputată USR, inițiatoare a proiectului de lege), Oana Cambera (deputată Reper, inițiatoare a proiectului de lege), Tánczos Barna (fostul ministru al mediului, senator UDMR, co-inițiator al proiectului de lege), Alex Găvan (fondator și co-inițiator al platformei civice "Împreună pentru Centura Verde", platformă ce a stat la baza proiectului de lege și care îl și conține), Florin Stoican (co-inițiator al platformei civice "Împreună pentru Centura Verde"), Daniel Sărdan (ambasador al platformei civice "Împreună pentru Centura Verde"), Bogdan Balaniscu (secretar de stat la ministerul mediului, PSD) și Gabi Oltean (consilier al ministrului mediului)" - a scris Alex Găvan pe Facebook.

                                               

Iniţiatorii proiectului "Centura Verde" susţin că locuitorii Bucureștiului ar putea avea o speranță de viață mai lungă cu patru ani, potrivit concluziei oficiale a unui raport din 2020 al Institutului Național de Sănătate Publică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel